02. 07. 2015 - 09:44
Policija pretražuje kuće braće Mamić zbog utaje poreza od...
907
Shares
Policija pretražuje kuće braće Mamić zbog utaje poreza  od transfera?

Zagreb

Policija pretražuje kuće braće Mamić zbog utaje poreza od transfera?

02. 07. 2015 - 09:44
0
Shares

Policija je u četvrtak rano ujutro počela pretraživati kuće i stanove izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i njegovog brata, sportskog direktora Dinama, Zorana Mamića.

Akciju je pokrenuo USKOK, a braću Mamić sumnjiče za utaju poreza. Kako doznaje portal Telegram, braću Mamić navodno istražuju zbog utaje poreza od transfera Luke Modrića i Milana Badelja.

Čedo Prodanović, odvjetnik Zdravka Mamića, javio se za N1 i potvrdio da se nalazi na licu mjesta, u kući Zdravka Mamića gdje je u toku pretres.

Zdravko i Zoran Mamić trenutno se nalaze u Sloveniji na pripremama s Dinamom. Iz Dinama je najavljeno da će uskoro objaviti službenu izjavu na svojim internetskim stranicama.

Riječ je o transferu iz Tottenhama u Real Madrid koji je finaliziran u srpnju 2012. godine, i od kojeg je Dinamo dobio 2,5 miliona eura. Tottenham u kojem je Modrić tada igrao od Reala je pak utržio 35 miliona funti.

Modrić je četiri godine ranije za 25 miliona eura prodan iz Dinama Tottenhamu.  Nakon Eduarda i Ćorluke, Luka se 2008. otisnuo na Ostrvo. U Tottenhamu je brzo postao gazda i skrenuo pažnju na sebe.

Ferguson ga je htio na Old Traffordu, dok je Roman Abramovič bio spreman duboko zaroniti rukom u džep. 

Međutim, Levy nije htio ni čuti da proda Luku nekome na Ostrvu. A onda se javio Real Madrid.

Istovremeno s prelaskom Modrića u Real, Mamić je odlučio iz Dinama pustiti Milana Badelja koji je imao veliku želju okušati se u Europi. 

Tvrdio je da je prerastao HNL, a za nastavak karijere odabrao je njemački HSV. Transfer je bio vrijedan četiri miliona eura.

Istraživani su i sponzorski ugovori Zagrebačkog holdinga i Dinama. Radilo se o ukupno 30 miliona kuna u godišnjim isplatama od po 7,5 miliona,

Učitaj još novosti