26. 04. 2024 - 09:29
Xavi prihvatio da ostane u Barceloni, pa pokazao prstom:...
907
Shares
Xavi prihvatio da ostane u Barceloni, pa pokazao prstom:

Xavi prihvatio da ostane u Barceloni, pa pokazao prstom: "Njega mi dovedite!"

26. 04. 2024 - 09:29
0
Shares

Nakon što je promijenio odluku i odlučio da ostane trener Barcelone, Xavi Hernandez zapikao je prvo pojačanje za ljetni prijelazni rok koji je pred nama. Iako je stigla do četvrtfinala Lige prvaka što je prethodnih sezona bila misaona imenica, za Barcelonu ova sezona neće ostati u lijepom sjećanju pošto nije osvojila niti jedan od četiri moguća trofeja.

Španski Superkup otišao je u ruke Real Madrida, otići će i titula prvaka Španije, Athletic Bilbao je osvojio Copa del Rey, dok je PSG bio bolji u četvrtfinalu Lige prvaka.

Još prije tri mjeseca trener Barcelone i igračka legenda ovog kluba, Xavi Hernandez, najavio je da će na kraju sezone napustiti klub. Kao razlog naveo je ogroman pritisak koji ima.No, sada je odlučio da promijeni svoju odluku. I narednu sezonu počet će kao trener Barcelone, a španski mediji navode da je već zapikao i prvo pojačanje koje će htjeti da vidi na Camp Nou stadionu.

Kako je objavio Fichajes, želja 44-godišnjeg trenera je Pepelu. Radi se o 25-godišnjem veznjaku koji igra odličnu sezonu u Valenciji.U decembru 2023. godine nakon utakmice protiv Valencije, Xavi je Pepelua pohvalio u mix zoni nakon utakmice. Nije mu Pepelu ostao dužan i zahvalio mu se na komplimentima.

Očigledno je bilo i tada da je Pepelu zapao za oko Xaviju, a sada se priča intenzivirala i nikakvo čudo ne treba da bude ako Pepelua neredne sezone budemo gledali u crveno-plavom dresu.

Inače, Pepelu je dijete Levantea. S ovim klubom je 2022. godine potpisao ugovor na čak deset godina, ali samo godinu dana nakon toga napustio je klub i otišao u redove velikog rivala.Valencia ga je platila pet miliona eura i dala mu ugovor na pet godina. Sada ima otkupnu klauzulu od 100 miliona eura koju će Barcelona teško moći da plati, ali sigurno da ima šanse u pregovorima.

Ove je sezone Pepelu upisao 34 nastupa u svim takmičenjima. Postigao je šest golova i jednom asistirao. Spomenimo i to da ima 13 nastupa i dva gola za mlađe selekcije Španije, dok za A tim nikada nije debitovao.

Učitaj još novosti