03. 07. 2015 - 21:22
Benko nakon žestokog okršaja: Seljak ne bi vidio Europsku ligu...
907
Shares
Benko nakon žestokog okršaja: Seljak ne bi vidio Europsku ligu da nije mene

Napadač Sarajeva

Benko nakon žestokog okršaja: Seljak ne bi vidio Europsku ligu da nije mene

K. D.
03. 07. 2015 - 21:22
0
Shares

Nakon prijateljskog susreta sa bivšim saigračima iz Rijeke, napadač fudbalskog kluba Sarajevo Leon Benko je istakao da je njegova ekipa pokazala da može parirati viceprvaku Hrvatske, iako je večeras poražena rezultatom 1-3, javlja Anadolu Agency (AA).

Benko je rekao da njegovi saigrači mogu parirati Rijeci i da su bili bolji na terenu u većem dijelu utakmice, ali da su pokazali vidljiv pad u drugom dijelu susreta. Napadač Sarajeva je za svoj bivši tim rekao da u Evropi mogu napraviti nešto više. 

"Odigrali smo vrhunsku utakmicu. Rijeka je dala golove iz naših grešaka. Mi smo u takvoj fazi priprema, teško treniramo dva puta dnevno, ne smijemo praviti ovakve greške. Igrali smo kvalitetno 50 minuta, došlo je do pada koncentracije, ali ćemo se dobro spremiti za utakmice protiv Lecha", rekao je Benko.

Napadač Sarajeva je tokom susreta imao nekoliko žestokih duela sa igračima Rijeke, a posebno sa Markom Leškovićem. 

Na pitanje šta se dešavalo između njih dvojice, Benko je rekao da se Lešković treba naučiti ponašati. 

"Seljak ne bi vidio Evropsku ligu da nije bilo mene", poručio je Benko. 

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić je rekao da je njegova ekipa u prvom poluvremenu pokazala dosta dobrih stvari, posebno defanzivno. On je rekao da su igrači Sarajeva ipak odigrali dva različita poluvremena. Dodao je da je posebno zadovoljan novim stoperskim dvojcem Stepanovom i Barbarićem, koji su danas odigrali prvu utakmicu zajedno.

Učitaj još novosti