07. 07. 2015 - 21:51
Alves otkrio: Guardiola je htio voditi Brazil na SP 2014.
907
Shares
Alves otkrio: Guardiola je htio voditi Brazil na SP 2014.

Čelnici saveza ga odbili

Alves otkrio: Guardiola je htio voditi Brazil na SP 2014.

07. 07. 2015 - 21:51
0
Shares

Brazilski reprezentativac Dani Alves tvrdi da čelnici njegovog Saveza nisu željeli Pepa Guardiolu za selektora tima.

Bek koji je sa Brazilom prije nekoliko sedmica doživio novi debakl porazom u četvrtfinalu Copa America, tvrdi da je njegov bivši trener iz Barce želio na klupu Karioka 2012. godine.

Brazil je preuzeo Luis Felipe Scolari, koji je sa Selecaom bio prvak svijeta 2002, osvojio je Kup konfederacija 2013, ali je doživio debakl na SP porazom od Njemačke 7:1 u polufinalu.

"Prije Mundijala, Pep je želio da vodi Brazil, ali oni nisu bili zainteresovani. Rekao mi je da želi da nas učini najboljima na svijetu, da ima isplaniranu strategiju, ali oni ga nisu željeli. Rekli su da ne znaju da li bi ga Brazilci prihvatili, ali ako ne želiš nekog ko je najbolji na svijetu, ko nas može poboljšati, onda te nije briga za Selecao", rekao je Alves. 

Alves tvrdi da je Guardiola imao u svojoj glavi kako bi Brazil trebalo da izgleda. 

"On je najbolji trener na svijetu. On je doneo revoluciju u fudbal. Imali smo šansu da ga dovedemo bez velikog novca. On je tražio novac samo u slučaju uspjeha. Kako možeš da propustiš takvu šansu?", pita se Alves. 

Scolarija je nakon debakla na Mundijalu na domaćem terenu preuzeo Carlos Dunga, ali ni on nije uspio da vrati Brazil na očekivani nivu, pa je Paragvaj zaustavio Selecao u borbi za titulu prvaka Južne Amerike.

Učitaj još novosti