14. 07. 2015 - 22:44
Van Perisea dočekalo 15 hiljada navijača, on ih pozdravio na...
907
Shares
Van Perisea dočekalo 15 hiljada navijača, on ih pozdravio na turskom: Merhaba!

Veliko pojačanje

Van Perisea dočekalo 15 hiljada navijača, on ih pozdravio na turskom: Merhaba!

K. D.
14. 07. 2015 - 22:44
0
Shares

Robin van Persie je potpisao trogodišnji ugovor s Fenerbahčeom prema kojemu će zarađivati 4,9 miliona eura po sezoni,  a donedavnog napadača Manchester Uniteda u glavnom gradu Turske dočekala je fenomenalna atmosfera. Holanđanina je na stadionu dočekalo 15 hiljada vjernih navijača, a on ih je pozdravio na turskom "Zdravo Fenerbahče! (na turskom Merhaba Fenerbahče)."

"Čuli ste moje prve riječi na turskom koje sam naučio. Pokušat ću što prije naučiti jezik jer mislim da je to jako važno. Od sada sam dio obitelji Fenerbahčea," rekao je Van Persie pred navijačima svog novog kluba, a potom je nastavio:

"Sjajan je osjećaj vidjeti ovako velike navijače. Obećavam vam jednu stvar: dat ću sve od sebe kako bih pomogao klubu i vas učinio sretnima. Ovdje je nevjerojatna atmosfera. Ne mogu ni zamisliti kakva će tek biti ako osvojimo naslov prvaka. Puno vam hvala."

"Moja priča s Fenerbahčeom je započela prije 12 godina kada sam ovdje gostovao u utakmici Lige prvaka s Feyenoordom. Nikada neću zaboraviti kako su izgledali navijači prije utakmice, svi su skakali po tribinama, izgledalo je kao da se teren kreće. Bilo je nevjerojatno."

"Mislim da je Turska prva fudbalska zemlja. Gladan sam uspjeha i želim biti uspješan s Fenerbahčeom," zaključio je 31-godišnji napadač.

Robin van Persie je u Manchesteru proveo tri godine, odigrao je 105 utakmica i postigao 58 pogodaka, a crvenim vragovima će pripasti nešto manje od pet miliona eura.

Učitaj još novosti