14. 07. 2015 - 23:07
Tuzlanska Sloboda savladala renomiranog protivnika: Anzhi...
907
Shares
Tuzlanska Sloboda savladala renomiranog protivnika: Anzhi poražen od Crveno-crnih!

Prijateljski susret

Tuzlanska Sloboda savladala renomiranog protivnika: Anzhi poražen od Crveno-crnih!

K. D.
14. 07. 2015 - 23:07
0
Shares

Crveno - crni su danas u austrijskom Bad Waltersdorfu odigrali pripremnu utakmicu protiv ruskog Anžija. Bio je to četvrti pripremni ogled nSlobode otkako je počelo uigravanje za novu premijerligašku sezonu.

Utakmica je okončana pobjedom Slobode rezultatom 2:1 (0:0).

Prije početka meča minutom šutnje timovi su odali počast legendarnom fudbaleru našeg kluba Ismetu Hadžiću koji je danas preminuo.

Husref Musemić je protiv Rusa izveo sljedeću jedanaestorku: Hamzabegović, Efendić, Mehmedagić, Kostić, Ivetić, Ordagić, Sarić, Govedarica, Mehidić, Zeba, Krpić.

Sloboda je mnogo bolje otvorila utakmicu, te su fudbaleri Husrefa Musemića dominirali u prvih dvadesetak minuta. U tim trenucima Krpić, Sarić i Ordagić su imali dobre prilike da svojim udarcima ugroze mrežu Anžija, no falilo im je više koncentracije i preciznosti.

Prvu ozbiljniju priliku za ruski tim imao je Maksimov koji je iz slobodnjaka pogodio prečku gola Hamzabegovića. Bio je to period meča kada je protivnik imao terensku inicijativu, no Crveno - crni su uspijevali da drže pod kontrolom igru i ne dozvole Anžiju da dođe u vodstvo. Do kraja prvog poluvremena Moutari je nakon kornera bio u prilici da dovede Anži u vodstvo, no ponovo se istakao sjajni Hamzabegović, te je onemogućio protivničkog napadača da šutira na prazan gol.

U drugom poluvremenu prvotimcima Slobode trebalo je svega šest minuta do dođu u vodstvo. U šesnaestercu Anžija srušen je Ordagić, a iskusnom Zebi nije bilo teško da sa 11 metara matira golmana Pomazanija, prenosi Oficijalna stranica kluba.

Pogodak je poprilično šokirao igrače ruskog tima koji su nakon vodstva Crveno - crnih izgubili tečnost svoje igre, dok je ekipa Slobode zaigrala još organizovanije. U 58. minuti Mehidić je oproao svoju ljevicu, no loptu je blokirao jedan od protivničkih fudbalera. Anži je bio u šansi da dođe do izjednačenja, ali srećom Boli je u 68. minuti bio neprecizan pri udarcu iz okreta. Do 72. minute Musemić je napravio tri izmjene, te je priliku za igru dao Škahiću, Veselinoviću i Ahmetoviću. Već u 75. minuti Sloboda je povisila vodstvo na 2:0, a strijelac gola bio je Kostić.

U 84. minuti Anži golom Maksimova smanjuje vodstvo na 2:1. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Učitaj još novosti