10. 08. 2015 - 09:01
Leon Benko: Pokazali smo karakter!
907
Shares
Leon Benko: Pokazali smo karakter!

NAKON TRIJUMFA U DERBIJU

Leon Benko: Pokazali smo karakter!

10. 08. 2015 - 09:01
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva upisali su pobjedu protiv ekipe Širokog Brijega (2:1) nakon preokreta u derbiju trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Jedan od najboljih pojedinaca na terenu Leon Benko nije krio zadovoljstvo poslije trijumfa nad, do ovog kola, neporaženom ekipom prvenstva.

"Mislim da smo pokazali karakter nakon onog poraza u Travniku. Nije nam odgovarala ova igra u 17 sati, tako da se teško priviknuti, ali sva sreća da smo uspjeli pobijediti, jer ova publika to zaslužuje", rekao je za Mondo Leon Benko, strijelac izjednačujućeg pogotka za Sarajevo.

Bordo klub je nakon pomalo dosadnog prvog poluvremena u kojem je stekao minus poslije pogotka Wagnera Laga, odigrao je neuporedivo bolji drugi dio.

Na pitanje šta je igračima rekao na pauzi Dženan Uščuplić, Benko je odgovorio:

"Ništa posebno. Svjesni smo bili da smo loše otvorili utakmicu. Morali smo pokazati karakter. To nam je stvarno bila bitna utakmica. Uspjeli smo se sabrati i na kraju zasluženo slaviti", dodao je hrvatski napadač, inače strijelac četiri pogotka ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Fudbalere Sarajeva u narednom kolu očekuje još jedan težak meč i to protiv mostarskog Zrinjskog na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Učitaj još novosti