11. 09. 2015 - 12:42
Kovačiću, ovo je prilika koju ne smiješ ispustiti: Zauzmi...
907
Shares
Kovačiću, ovo je prilika koju ne smiješ ispustiti: Zauzmi svoje mjesto odmah!

JAMES POVRIJEĐEN

Kovačiću, ovo je prilika koju ne smiješ ispustiti: Zauzmi svoje mjesto odmah!

Goal.com
11. 09. 2015 - 12:42
0
Shares

Real Madrid našao se u prvim ozbiljnim problemima ove sezone nakon što su mu se dva prvotimca ozlijedila. James Rodriguez i Danilo bit će sigurno mjesec dana izvan pogona. Kolumbijcu je pukao mišić u lijevom bedru, a Brazilcu kost u desnom stopalu. Peh se dogodio igračima, koji nisu prošli pripreme za ovu sezone jer je Rodriguez dobio poštedu zbog nastupa na Copa Americi, a pridošlica Danilo je već imao zdravstvenih problema.

Obojica bi mogli propustiti utakmice protiv Espanyola, Šahtara, Granade, Athletic Bilbaa, Malage, Malmöa i Atletico Madrida, dakle najmanje njih sedam u Primeri i Ligi prvaka.

No Rafa Benitez ne smije raditi isprike jer na desnom beku ima Danija Cavajala, do ove sezone standardnog prvotimca. S druge strane, u veznom redu Realov trener ima pregršt izbora. S jedne strane Jese, Lucas Vazquez i Denis Čerišev, koji igraju Iscovu poziciju, ali prvi kandidati su Isco i Mateo Kovačić.

Španjolac je prirodna zamjena za Jamesa, a Isco je bio jedan od najboljih igrača u predsezoni. Njegov talent i vrijednost su neupitni te je bio ključan u mnogim utakmicama kraljevskog kluba. Ovo mu je prilika da postane standardan u prvoj momčadi. 

Konkurencija će mu biti Mateo Kovačić, koji se još želi dokazati. Protiv Gijona je debitirao na zadnjem veznom, a protiv Betisa zaigrao je više prema naprijed. Utakmica protiv Espanyola pokazat će tko bi mogao igrati sljedećih mjeseca dana u prvoj postavi.

Kovačić je ostao bez izbornika otkazom Niki Kovaču, ali ne bi trebao imati problema oko odlaska na Europsko prvenstvo iako nema veliku minutažu u Realu. No pun je samopouzdanja te se uspješno adaptira za novu momčad, a smiješi mu se i veća minutaža ozljedom Rodrigueza.

Učitaj još novosti