04. 10. 2015 - 09:32
Praznik bh. fudbala: Sarajevo i Željezničar igraju 106....
907
Shares
Praznik bh. fudbala: Sarajevo i Željezničar igraju 106. ligaški derbi na Grbavici

BHT Premijer liga BiH

Praznik bh. fudbala: Sarajevo i Željezničar igraju 106. ligaški derbi na Grbavici

K. DEDOVIĆ
04. 10. 2015 - 09:32
0
Shares

Sarajevski Željezničar i Sarajevo na stadionu Grbavica, odigraće 106. ligaški sarajevski derbi. Gledajući unazad, Željezničar ima 30 pobjeda, Sarajevo pobjedu više (31), dok je 44 utakmice završeno bez pobjednika.

Za bordo momke derbi utakmica dolazi u savršenom trenutku, nalaze se u izuzetnoj formi, te nizu od tri prvenstvene utakmice. Plasirali su se u osminu finala kupa, savladavši Zrinjski. Željezničar pronalazi svoju formu, te nakon dosta oscilacija i mnoštvo otkaza u ekipi "Plavih", žele se opravdati, te osvojiti puni plijen iz ove utakmice.

"Kad ginemo, ginemo svi zajedno i igrači i ja, nema iznimke.", jedna je od rečenica koju je izgovorio Mulalić.

Mulalić je dodao i kako mu je drago što mnogi ne vjeruju u današnjeg Željezničara, što zapravo njemu mnogo toga olakšava, a jedino što traži od igrača jeste da budu maksimalno borbeni.

"Ko me ne bude mogao pratiti, otpast će. To je logika stvari. Tražiću maksimum od svih, a ako to ne može neko dati, onda nema šta tu tražiti. Izađeš na teren i igraš najbolje što znaš, to je dovoljno.", smatra Edis Mulalić.

Kapiten aktuelnog šampiona države, Ivan Tatomirović istakao je da forma ne igra nikakvu ulogu u derbiju. 

"Treba se čuvati ranjenog lava, on je najopasniji. Ipak mi se pripremamo fokusirajući se na sebe, jer ako budemo pravi, ostvarićemo uspjeh. Tri boda protiv Želje jednaka su kao tri boda protiv Viteza ili bilo koje druge utakmice.", rekao je Tatomirović.

Ivan Tatomirović podvukao je da FK Sarajevo ima obavezu prema navijačima da igra ofanzivno iz razloga što ljubitelji fudbala dolaze na derbije zbog atraktivne igre. 

"Očekuje nas teška utakmica. Znamo da je Željezničar malo uzdrman, ali nas to ne interesuje. Fokusirani smo samo na naš rad. Nadam se da ću postići gol. To se očekuje od mene, mada ne postoji veliki pritisak da budem strijelac.", rekao je Velkoski.

Utakmica na stadionu Grabavica počinje u 15:30 časova. Glavni sudija 106. ligaškog derbija je Ognjen Valjić. FK Sarajevo ima 19 bodova, dok je Željezničar osvojio 14 bodova.

Učitaj još novosti