31. 10. 2015 - 18:16
Poduzeli konkretne mjere: Sarajevo u šest mjeseci suspendiralo...
907
Shares
Poduzeli konkretne mjere: Sarajevo u šest mjeseci suspendiralo 11 igrača!?

KONAČNI OBRAČUN

Poduzeli konkretne mjere: Sarajevo u šest mjeseci suspendiralo 11 igrača!?

Goal.com
31. 10. 2015 - 18:16
0
Shares

Da li je FK Sarajevo napokon krenulo u konačni obračun sa sopstvenim igračima? Sudeći prema posljednjoj objavi na zvaničnoj web-prezentaciji - jeste, s obzirom na to da je objavljeno kako stručni štab više ne računa na čak trojicu prvotimaca, među kojima je i kapiten ekipe Ivan Tatomirović, koji je inače oženjen kćerkom legende bordo tima Predraga Pašića - Dunjom!

Pašić trenutno u klubu obavlja funkciju šefa skauting službe, a nije poznato da li se založio za zeta. Sudeći po reakcijama Miodraga Ješića, novog šefa stručnog štaba, teško da se iko može založiti za nekoga, jer je od njegovog dolaska i krenula čistka u svlačionici bordo tima.

I prije Ješića mnogo toga nije štimalo, ali ovo je prvi put da se trojica igrača definitivno prekriže. Znao je klub suspendovati nekolicinu nogometaša, a onda ih nakon nekog vremena vratiti u tim, što bi obično polučilo rezultate na terenu.

Tako je u vrijeme Mehe Kodre, tačnije 9. aprila ove godine, suspendovano čak pet prvotimaca i to: Kallasi, Bandović, Kovačević, Okić i Bilbija.

Nakon nekoliko utakmica pauze, oni su vraćeni u kadar, a Sarajevo je uspjelo ubilježiti nekoliko pobjeda. Međutim, krenulo je nizbrdo, pa je ceh otkazom platio Kodro, a na njegovo mjesto stigao je Dženan Uščuplić, koji je pomenute vratio u tim i na kraju osvojio titulu.

Već tada se igračima zamjeralo previše opušten pristup utakmicama, treninzima, a mnogi su skloni tvrdnji kako su u to vrijeme mnogi bordo prvotimci visili u noćnim barovima. Međutim, rezuzltat je pokrio sve, a navijači su slavili titulu.

I umjesto da se problemi prevaziđu, stigli su novi. Dženan Uščuplić je poveo ekipu u novu sezonu, a onda je remizirao protiv Čelika u Zenici, gdje je Samir Radovac došao u sukob sa navijačima.

Epilog je bila suspenzija za Radovca, a nekolicina igrača je javno upozorena da moraju davati mnogo više nego do tada, dok je Uščupliću sugerisano da manje priča, s obzirom na to da je kritikovao rad Uprave, koja je u to vrijeme pregovarala sa Miodragom Ješićem.

Uščuplić je ubrzo smijenjen, pa je ekipu preuzeo Almir Hurtić, koji je zbog nediscipline suspendovao Milana Stepanova, koji je bio neuljudan prema njemu tokom jednog treninga. Hurtić je uspio nanizati nekoliko pobjeda, a onda je doveden Miodrag Ješić, srbijanski stručnjak, koji je promijenio niz klubova - čak 27 u karijeri, a poznat je po čvrstoj ruci i diktatorskim metodama.

To je na svojoj koži najbolje osjetio golman Senedin Oštraković, koji je već tokom prvog sastanka u svlačionici suspendovan, jer je neozbiljno shvatio govor Ješića.

Uslijedili su porazi od Željezničara i Mladosti, pa je Ješić odlučio stati ukraj neprofesionalizmu svojih igrača.

Tatomirović, kao kapiten, Barić i Puzigaća su sada već bivši igrači Sarajeva, a ako tome dodamo i podatak da su u ovom trenutku van stroja zbog povreda i Delač, Alispahić, Radovac, te Ikande, jasno je kako bordo sastav u sutrašnji derbi protiv Slobode ulazi itekako igrački kastriran.

Jasno je da se Ješić ne bi odlučio na radikalan potez otpisivanja standardnih, da za to nije imao valjan razlog, jer niko nije toliko lud da se odrekne trojice igrača pred važnu utakmicu, možda najvažniju ove sezone.

Tatomirović, Barić i Puzigaća su očito grdno zgriješili, a jedini problem u svemu je što niko javno ne govori razloge suspenzija, otpisivanja i posljednjih odluka. Šuti se i tako se daje prostora za nagađanje, pa svi imaju i svoju verziju priče, a istina se skriva.

Zadržati priključak za samim vrhom osnovni je cilj bordo tima do kraja jeseni, kako bi i Miodrag Ješić imao potpunu podršku svih klupskih struktura i navijača. Važan korak je učinjen, hrabar potez u toku sezone i rizik koji je preuzeo Miodrag Ješić radikalnim rezovima naišao je na odobravanje velikog dijela bordo armije, a sada se traže i rezultati...

Učitaj još novosti