19. 11. 2015 - 19:01
Bivši Vardyjev trener tvrdi: Toliko je vatren da bi hladnu...
907
Shares
Bivši Vardyjev trener tvrdi: Toliko je vatren da bi hladnu sobu zagrijao

JURI NOVI REKORD

Bivši Vardyjev trener tvrdi: Toliko je vatren da bi hladnu sobu zagrijao

Amir PEČENKOVIĆ
19. 11. 2015 - 19:01
0
Shares

Napadač Leichester Cityja ima podršku svog bivšeg trenera Micky Mellona da nastavi pisati historiju.

Vardy je postao iznenađenje sezone i izjednačiće se s Ruud Van Nistelrooyem koji drži rekord u tome što je zabio u najviše uzastopnih utakmica (10) ako postigne pogodak protiv Newcastlea u subotu.

28-ogodišnjak se bori s lošom formom da bi mogao pokušati srušiti rekord postavljen 2003., nakon što je propustio poraz Engleske od reprezentacije Španije i pobjedu nad Francuzima u utorak zbog problema s kukom.

Ali ako se oporavi, menadžer Shrewsburyja Mellon koji je trenirao Vardyja u Fleetwoodu vjeruje da napadač može osvojiti još naslovnih strana.

"Trenirao sam ga prije tri godine, apsolutno ga volim, nadam se da će zabiti 40 golova", izjavio je Mellon.

"Toliko je vatren da bi hladnu sobu zagrijao. Momak ima toliko želje da je to za nepovjerovati. Naprosto sam uzbuđen zbog njega, ne bih mogao biti više ponosan ni da je moj sin." 

Mellon je doveo Vardyja u Fleetwood iz Halifaxa i zabio je 34 gola kad je "bakalarksa vojska" prvi put u historiji ušla u drugu ligu Engleske 2012. godine.

To mu je omogućilo transfer u Leichester vrijedan milion funti, a Mellon je htio naglasiti koliko se 28-ogodišnjak poboljšao otkad je napustio Fleetwood.

"Ovo neće ni najmanje utjecati na njega. To je fantastična priča i on je masivno napredovao otkako smo se razišli.Kad god nešto ovakvo naleti samo nastavimo. On je fantastičan momak, ali želim nastaviti sa Shrewsburyjem i koncentrirati se na to. On je moj prijatelj i odličan momak ali ja sam pričao o njemu puno, puno puta i sad je red da drugi o njemu pričaju", zaključio je Mellon.

Učitaj još novosti