01. 12. 2015 - 20:55
Poznati kick boxer o Tysonu Furyu: Došao je i zatvorio mi oba oka
907
Shares
Poznati kick boxer o Tysonu Furyu: Došao je i zatvorio mi oba oka

PRVI SPARING JE BIO LUDNICA

Poznati kick boxer o Tysonu Furyu: Došao je i zatvorio mi oba oka

01. 12. 2015 - 20:55
0
Shares

Ricco Verhoeven, kick boxer koji je imao priliku trenirati sa novim prvakom teške bokserske kategorije, Tysonom Furyem. 

O novom prvaku ima samo riječi hvale te tvrdi da je jedan sparing s njim veliko iskustvo koje borca vodi na višu razinu. 

Ricco često udružuje snage sa Furyem te su zajedno trenirali i u pripremama za Klitschka. Ispričao je kako je došlo do te saradnje. 

"U to vrijeme smo u Nizozemskoj tražili boksera teške kategorije, no nije ga bilo lako pronaći. Počeli smo gledati okolo, a onda smo bili na jednom eventu u Belgiji, vrlo blizu dvorane gdje se Fury nalazio. Neki su nam ljudi rekli kako je on najbolji bokser u Velikoj Britaniji, a mi smo zbunjeno gledali, jer nismo nikad čuli za njega. Moj ga je trener ipak kontaktirao i rekao da odemo vidjeti kako će biti, pa smo tako i napravili."

Od prvog sparinga bilo je interesantno. Prisjetio se Ricco kako je "prošao" kada su prvi put odmjerili snage. 

"Naš prvi sparing bio je prava ludnica. Došao mi je 206 centimetara visoki momak i zatvorio mi oba oka, iako sam dobio zaštitu za glavu. Četiri runde sam boksao bez da sam išta vidio, a onda sam to skinuo, no nije pomoglo, jer su mi oči već bile zatvorene."

"Na prvom sam treningu uspio vidjeti kolika je zapravo razlika između boksa i kickboksa. Ja sam bio samo dobar kick boxer, koji se zna kretati naprijed i držati visoko podignute ruke. Tad sam zaključio kako mi to nije pametno protiv boksera jer, kao što sam rekao, vrlo brzo mi je zatvorio oba oka. Iz te situacije sam jako puno naučio. Nakon pet rundi moj je trener rekao da probamo prebaciti pritisak na njega i prešao sam u kontragard, a on je samo počeo skakutati i bockati me. I ja i moj trener smo zbunjeno gledati što ovaj momak radi", prisjetio se Ricco.

Iako je Verhoeven imao poprilično posljedica, smatra da mu je to iskustvo trebalo kako bi bio bolji borac. 

"Bilo je nevjerojatno, dobio sam teške batine, no onda sam rekao sam sebi da je upravo to ono što mi je potrebno. Od tada smo postali stalni sparing partneri i osjetio sam kako postajem sve bolji i bolji. S vremenom sam i ja njemu počeo stvarati probleme te sam ujedno dobio i respekt od strane njegovog tima, jer je rijetko tko s njim sparirao duže od dvije ili tri runde. Jednostavno, sve osim mene bi nokautirao, bio je već tad toliko dobar", dodao je nešto i o važnom elementu njihovog odnosa.

Na kraju je još rekao koliko je Tyson Fury značio za njegovu karijeru. Boks je jedna od opcija. 

"Tyson Fury mi je puno pomogao i svaki sparing s njim me vodio na jedan viši nivo, nego što sam bio do tada. A što se tiče karijere, naravno da bih volio da mogu istovremeno kombinirati MMA, kickboks i boks te u svima biti na jednoj visokoj razini. Naravno, znam kako je to nemoguće i moram se u jednom razdoblju fokusirati samo na jednu. U ovom trenutku je to obrana Glory naslova, a onda bih mogao trenirati za svoj idući MMA ispit. Naravno, i dalje ću trenirati s Furyem, da bih poboljšavao svoj boks, jer mi to koristi u sve tri discipline. Opcije su otvorene", zaključio je na kraju 26-godišnji najbolji teškaš svijeta.

Učitaj još novosti