04. 02. 2016 - 17:44
Trenerski velikani imaju svog favorita za predsjednika FIFA-e
907
Shares
Trenerski velikani imaju svog favorita za predsjednika FIFA-e

SVAKO IMA SVOG FAVORITA

Trenerski velikani imaju svog favorita za predsjednika FIFA-e

04. 02. 2016 - 17:44
0
Shares

Najtrofejniji britanski nogometni trener Alex Ferguson podržao je kandidaturu Giannija Infantina za predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

“Infantino ima dobru profesionalnu disciplinu, organizacijske sposobnosti i znanje o igri. Želim mu uspjeh u utrci za predsjednika FIFA-e,” poručio je bivši menadžer Manchester Uniteda.

“Hvala Fergusonu na lijepim riječima i podršci koju mi je pružio. Ta podrška dolazi od jednog od najuspješnijih trenera u povijesti nogometa,” kazao je Infantino.

Podršku glavnom sekretaru Evropske nogometne federacije (UEFA) nedavno su pružili i Jose Mourinho, te Fabio Capello. Iza njegove kandidature stoji i UEFA, te Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL). Infantino je dugi niz godina bio desna ruka Michela Platinija, predsjednika UEFA-e izbačenog iz nogometa zbog sumnje u korupciju.

Pored Infantina kandidati za predsjednika krovne nogometne organizacije su i jordanski princ Ali bin Al Hussein, bivši dopredsjednik FIFA-e Jerome Champagne, južnoafrički tajkun Tokyo Sexwale, te predsjednik Azijske nogometne federacije šeik Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa.

Gianni Infantino rođen je 23. marta 1970. godine u Brigu (Švicarska). Italijanskog je porijekla. Studirao je pravo u Fribourgu (Švicarska), a tečno govori italijanski, francuski, njemački, engleski i španski. Osim švicarskog ima i italijanski pasoš.

Učitaj još novosti