06. 02. 2016 - 16:20
Hazard: Drogba mi je pomogao tokom problema u Chelseaju
907
Shares
Hazard: Drogba mi je pomogao tokom problema u Chelseaju

BELGIJANAC GA SMATRA VELIKIM BRATOM

Hazard: Drogba mi je pomogao tokom problema u Chelseaju

06. 02. 2016 - 16:20
0
Shares

Hazard je izviždan od nekih navijača nakon otkaza kojeg je dobio Jose Mourinho, te otkriva da je njegov bivši suigrač uvijek bio tu za njega.

Krilo Chelseja, Eden Hazard, otkrio je da se Didier Drogba ponašao kao “veliki brat” pomažući mu da povrati duh i da pokuša i povrati svoju formu od prošle sezone.

Hazard je prošle sezone postigao 19 golova u svim takmičenjima, a Plavi su osvojili titulu Premier lige, dok ove sezone ima problema, postigao je samo jedan go protiv MK Donesa u januaru.

Nakon devet poraza u petnaest utakmica Jose Mourinho je dobio otkaz, a Chelsea je bio na 16 mjestu na tabeli sa samo jedan bod iznad zone ispadanja.

Hazard – zajedno sa Fabregasom i Diego Costom – nosili su teret frustracije od navijača koji su vjerovali da su oni doprinijeli otkazu Mourinha.

Ipak, Belgijanac je otkrio da mu je Drogba pomogao u teškim trenucima.

Uvijek me podržavao,” izjavio je Hazard za The Guardian.

Nisam siguran da li je on imao takvih perioda u svojoj karijeri, ali uvijek sam ga smatrao velikim bratom.

Tu je za mene, bez obzira da je to poruka ili poziv, i pomogao mi je da povratim svoj duh, iako nikad nisam sumnjao u sebe.

Iako priznaje da nema toliko moćno prisustvo van terena kao njegov bivši kolega Drogba, ali bivši igrač Lilea se nada da će dostići i taj nivo.

Nikada nisam bio taj koji drži govor u svlačionici, kao John Terry, Frank Lampard ili Drogba, ali sam na terenu uvijek pokušavao da vodim na svoj način: tražeći loptu, pokušavajući da napravim razliku.

Kada se 100% vratim, siguran sam da će i Chelsea biti bolji. Na meni je da ponovo podignem svoj nivo.
 

Učitaj još novosti