21. 04. 2016 - 13:24
Potencijalne letnje transfer bombe
907
Shares
Potencijalne letnje transfer bombe

OČEKUJE NAS BURNO LJETO

Potencijalne letnje transfer bombe

Sportske.net
21. 04. 2016 - 13:24
0
Shares

Bliži se letnja pauza, a samim tim i prelazni rok. Iako je do juna ostalo još manje od mesec i po dana, već sada možemo da naslutimo da nas čeka veoma interesantan prelazni rok.

Mnogi veliki klubovi od leta će imati nove menadžere i dobiće veliki novac kako bi sastavljali tim po svom ukusu. Pep Gvardiola seda na klupu Mančester Sitija, Anćeloti seda na njegovo mesto u Bajernu, Konte dolazi u Čelsi, a još se ne zna da li će Murinjo sesti na klupu Mančester Junajteda.

Tu su i tradicionalno velike trošadžije Real, Barselona, Pari Sen Žermen... Videćemo da li manji timovi koji su ove godine igrali fantastično mogu da zadrže glavne igrače ili ipak "para vrti gde burgija neće". Tu je i Jirgen Klop koji će raditi prvi veliki prelazni rok u Liverpulu...

Predstavljamo vam potencijalne transfer bombe koje bi smo mogli da vidimo ovoga leta na fudbalskoj pijaci.

1. Eden Azar

Azar ima iza sebe godinu za zaborav i jedan je od razloga Čelsijeve razočaravajuće sezone. Dovoljno je reći da Belgijanac ove godine u Premijer ligi nije postigao nijedan jedini gol. Mnogi navijači "Plavaca" su veoma razočarani u njegov učinak ove sezone i ne bi bili razočarani ukoliko uprava kluba odluči da ga proda.

Azar je Antoniu Konteu rekao da želi da ostane u klubu sledeće sezone, međutim pitanje je kako će razmišljati čelnici kluba ukoliko za njega stigne "ponuda koju neće moći da odbiju".

Real Madrid i Pari Sen Žermen su najzainteresovaniji za usluge krilnog napadača, a Čelsi je odredio cenu od 70 miliona funti. S obzirom na neka ranija poslovanja ova dva kluba, nije isklučeno da će odlučiti da potroše ogroman novac za Azara.

2. Zlatan Ibrahimović

Iako u oktobru puni 35 i na zalasku je karijere, popularni "Ibrakadabra" je i dalje jedan od najtraženijih igrača Evrope.

Šveđanin je na leto slobodan igrač, a ranije je izjavio da želi da pronađe novi izazov u svojoj fudbalskoj karijeri.

Prvi u redu su dva engleska velikana Mančester Junajted i Arsenal, a s obzirom da Zlatan nije nikada nastupao u Premijer ligi, jedan od ova dva kluba se čine kao realna opcija.

Juče se pojavila informacija da nije isključeno da Ibrahimović ostane u Parizu. Predsednik "Svetaca" Naser Al-Helaifi želi da napadač ostane u Parizu. Ovo postaje realna opcija ukoliko Žoze Murinjo sedne na klupu PSŽ-a, jer je poznato da je Ibrahimović izjavio da bi želeo da opet sarađuje sa  " Gospodinom Specijalnim".

3. Tibo Kurtoa

Još jedna "belgijska zvezda Čelsija" čija budućnost u Londonu nije baš izvesna.

Kurtoa u razgovoru sa Konteom nije potvrdio svoj stoprocentni ostanak u klubu sledeće sezone. Belgijski čuvar mreže je izjavio da u karijeri želi da osvaja trofeje i da je ova sezona za njega bila korak unazad.

Čelsi je odredio cenu od 73 miliona funti za svog prvog golmana, a poznato je da se Real Madrid već duže vreme interesuje za njega. Što se tiče Reala, poznato je da je njihov prvi izbor golman Mančester Junajteda David De Hea.  

4. Romelu Lukaku

Belgijski napadač igra sjajno ove godine, a izjavom da želi da igra Ligu šampiona uzburkao je medije i javnost.

Postigao je 25 golova za Everton ove sezone, a "Karamele" su odredile cenu od 65 miliona funti za njega.

Mnogo klubova želi da vidi 23-godišnjeg napadača u svom timu naredne godine. Otac napadača, Rodžer Lukaku je izjavio da se za njegovog sina interesuju Atletiko Madrid, Bajern Minhen, Juventus, Mančester junajted i Čelsi. Imena koja su se još pominjala su Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen.

5. Pol Pogba

Francuski reprezentativac je tema mnogobrojnih spekulacija.

Njegov agent je izjavio da je srećan u Juventusu i da će uslediti pregovori o novom ugovoru.

Ipak ukoliko se Francuz predomisli, moći će da bira gde će nastaviti karijeru.

Najviše su ga povezivali sa Mančester Sitijem i Pepom Gvardiolom. Poznato je da bi španski stručnjak voleo da vidi Pogbu u njegovim "Građanima", a Francuz je već dao izjavu da bi voleo da sarađuje sa Špancem.

Pominjao se Čelsi i Antonio Konte. Navijači Čelsija se nadaju da će Konte biti magnet za Pogbu, ukoliko odluči da napusti Juventus na leto. Podsećamo da je Konte bio trener kod koga je Pogba stekao potpunu afirmaciju u Juventusu.

6. Mario Gece

Bivši fudbaler Dortmunda ima sezonu za zaborav iza sebe. Većinu sezone je bio povređen i veoma je malo igrao, na svega 18 utakmica.

Nema sumnje da će Gece imati brojne ponude na stolu, ukoliko bude odlučio da ode iz Bajerna.

Gecea bi u svom timu više od svih voleo da vidi menadžer Liverpula Jirgen Klop. Poznato je da oni imaju sjajan odnos od vremena zajedničke saradnje u Dortmundu.

7. Edinson Kavani

Urugvajac je izjavio da želi da razgovara o svojoj ulozi u timu sa upravom kluba na leto. Ukoliko se želje ne usaglase Kavani će potražiti novi klub. Kavani je u Pariz stigao iz Napolija u julu 2013. godine i od tada je postigao 76 golova i osvojio 8 trofeja.

Uglavnom je bio "u senci" Ibrahimovića, a pretpostavljalo se da bi njegovim odlaskom postao prva napadačka opcija. Međutim poslednje vesti govore da bi Zlatan mogao da se predomisli, što bi moglo da znači definitivni rastanak PSŽ-a i Kavanija.

Pominjao je da želi da se vrati u Italiju, gde priliku čeka Juventus. Tu su još i premijerligaši Mančester junajted i Čelsi.

Učitaj još novosti