04. 05. 2016 - 12:36
Bordo tim dočekuje Mladost: Pobjeda je imperativ
907
Shares
Bordo tim dočekuje Mladost: Pobjeda je imperativ

PRED MEČ 28. KOLA

Bordo tim dočekuje Mladost: Pobjeda je imperativ

04. 05. 2016 - 12:36
0
Shares

U sklopu 28. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Sarajevo dočekat će na Koševu ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Pretposljednja domaća utakmica bordo kluba ima veliki značaj, obzirom da bi Sarajevo napravilo značajan korak ka plasmanu u evropska takmičenja eventualnom pobjedom.

Ekipa Mladosti nalazi se na 8. mjestu ligaške tabele s 39 osvojenih bodova i gotovo je sigurno da će ekipa Ibre Rahimića i nadolazeću premijerligašku sezonu dočekati u društvu najboljih.

Mladost je u posljednje tri utakmice ostvarila tri pobjede i to protiv konkurenata iz donjeg dijela ligaške tabele, Olimpica, Drine i Travnika.

Najbolji pojedinac Mladosti, od kojeg će ujedno prijetiti i najveća opasnost po gol Sarajeva je kapiten ekipe, Haris Dilaver, koji se u dosadašnjem toku sezone ukupno 10 puta upisao u strijelce.

Na drugoj strani, igrači tima s Koševa utakmicu protiv Mladosti dočekuju nakon ubjedljive i sigurne pobjede u posljednjem kolu protiv Veleža. Na gostujućem terenu za pobjedu Sarajeva pogađali su Harba, Okić i Duljević. Vrijedi spomenuti da na sutrašnjoj utakmici stručni štab neće moći računati na povrijeđenog Džemala Berberovića, te Amera Bekića, koji odrađuje svoju suspenziju poslije dobivenog crvenog kartona na 107. gradskom derbiju.

Mladost i Sarajevo su do sada odigrali jednu zvaničnu utakmicu i to u sklopu 13. kola kada je Mladost porazila aktuelnog prvaka rezultatom 2:1. Na pomenutom susretu gol za Sarajevo je postigao Tomislav Barbarić.

Dodajmo i to da će glavni sudija utakmice između Sarajeva i Mladosti bit će Goran Paradžić iz Ljubuškog, a njemu će pomagati Ratko Kunić, Hrvoje Turudić i Emir Spahalić. Delegat utakmice bit će Mirko Milošević, a posmatrač suđenja Antonio Blažević.

"Sigurno nas ne očekuje lagana utakmica. Mladost dolazi na Koševo rasterećena i sigurno želi pokazati kvalitetu, ali mi smo maksimalno spremni i koncentrisani na ovu utakmicu, želimo doći do važna tri boda. Vidjeli smo da je recimo Drina pobijedila iako to niko nije očekivao, ali sve je moguće u fudbalu. Mi ćemo ipak dati sve od sebe da bodovi ostanu u Sarajevu", kazao je Haris Harba.

Učitaj još novosti