05. 05. 2016 - 09:31
Đoković o Ćoriću: Podsjeća me na mene, gledat ćemo ga u mnogo...
907
Shares
Đoković o Ćoriću: Podsjeća me na mene, gledat ćemo ga u mnogo finala

VELIKI TALENAT IZ ZAGREBA

Đoković o Ćoriću: Podsjeća me na mene, gledat ćemo ga u mnogo finala

05. 05. 2016 - 09:31
0
Shares

Nakon meča između Novaka Đokovića i Borne Ćorića, najbolji teniser svijeta nije krio oduševljenje onim što je prikazao njegov mogući naslijednik.

Za Ćorića se predviđa da će biti jedan od najboljih tenisera na svijetu, a jučer je imao priliku da igra prvi meč u karijeri protiv Novaka Đokovića. Nole je slavio rutinsku pobjedu rezultatom 6:2 i 6:4, ali je nakon meča istakao da će Ćorić biti paklen teniser.

"Prvi put sam igrao protiv ovog mladog igrača i zadovoljan sam što sam pobijedio jer on je u formi. Gledao sam njegov meč protiv Almagra, koji je prošle nedjelje osvojio turnir, a Borna ga je lako pobijedio. To zaslužuje poštovanje", rekao je Novak Đoković pa nastavio s pohvalama:

"Poznajemo se jako dobru, puno smo puta trenirali zajedno i u njemu pomalo vidim sebe. Igramo sličnim stilom, Borna Ćorić je odličan i veliki je borac. za svoje godine igra vrlo zrelo i mentalno je jak", kazao je Đoković poručivši:

"Danas smo prvi puta igrali zajedno i ja sam jako zadovoljan kako sam odigrao, a vjerujte mi, Ćorića ćete često gledati u završnicama turnira."

Učitaj još novosti