19. 05. 2016 - 16:13
Goran Karačić za Sport.ba: Braća Ivan i Igor su ponosni na mene
907
Shares
Goran Karačić za Sport.ba: Braća Ivan i Igor su ponosni na mene

MLADI GOLMAN ZRINJSKOG

Goran Karačić za Sport.ba: Braća Ivan i Igor su ponosni na mene

19. 05. 2016 - 16:13
0
Shares

Dugo će sezonu na izmaku pamtiti mladi Mostarac Goran Karačić, brat svjetski poznatih rukometaša Ivana i Igora. Golman Zrinjskog neočekivano je početkom sezone dobio priliku na golu Plemića nakon odlaska Ratka Dujkovića u Iran, znalački ju je iskoristio, te na koncu dao doprinos prilikom osvajanja šampionske titule.

Šlag je uslijedio nekoliko dana nakon podizanja velikog pehara kada je na adresu Zrinjskog došla pozivnica selektora Mehmeda Baždarevića. Karačić će na predstojećim mečevima biti konkurencija Asmiru Begoviću, Ibrahimu Šehiću i Jasminu Buriću.

"Iskreno, osjećam se nevjerovatno. Teško je pronaći riječima kojima bih opisao kako se osjećam nakon osvajanja naslova prvaka BiH i poziva u A reprezentaciju", rekao je Karačić za Sport.ba, dodajući da s nestrpljenjem isčekuje reprezentativne obaveze.

"Imam ogroman motiv da pokažem da selektor nije pogriješio", dodao je Goran kojemu će posebno zadovoljstvo predstavljati saradnja s Asmirom Begovićem.

"Od njega ću moći naučiti mnogo stvari. Asmir Begović je veliki, svjetski golman i rad s njim je također veliko priznanje", kazao je Karačić.

Braća Ivan i Igor s radošću su dočekali vijest da je Goran nakon mlade reprezentacije pozvan i u A tim.

"Ivo i Igor su ponosni i uvjereni da ću napraviti dobre stvari kao reprezentativac. Oni su velika podrška u poslu kojim se bavim i uz to moji životni uzori. Ivo će vrlo vjerovatno posmatrati uživo meč protiv Španije. I nedavno je navijao za Zmajeve u Zurichu", zaključio je Karačić.

Podsjećamo, BiH 29. maja igra u St. Gallenu prijateljski meč sa Španijom, te početkom juna Kirin kup u Japanu.

Učitaj još novosti