21. 05. 2016 - 22:13
Diego Simeone: Zidane radi odličan posao, a protiv nas će...
907
Shares
Diego Simeone: Zidane radi odličan posao, a protiv nas će vrebati kontre

PRED FINALE LIGE PRVAKA

Diego Simeone: Zidane radi odličan posao, a protiv nas će vrebati kontre

21. 05. 2016 - 22:13
0
Shares

I dok su Cristiano Ronaldo i James trenirali odvojeno u dvorani u petak, jer osjećaju peckanje mišića, pa Zidane ne želi riskirati, Atleticov trener Diego Simeone naglašava da ovaj put priprema za finale nije kao što je bila 2014.

"Ovaj put završili smo treći u jednoj dobroj ligaškoj sezoni, ali Real je opet tu, sa sjajnom ekipom, igračima koji spadaju među tri najbolja na svijetu."

Nije htio otkriti ko će igrati uz Godina u obrani, a o tome očekuje li da Griezmann bude igrač odluke, kaže:

"Ne očekujem da pojedinac zabljesne, imamo strukturu koja se bazira na kolektivu. Tako igramo već četiri i pol godine. Naravno da Griezmann ima talent i pokazuje ga. Radi, trudi se, sluša i trči. Zato je i napredovao, zato je među top tri igrača svijeta."

Oduševljen je što se finale igra na San Siru:

"To je čisti nogomet. Ako postoji nešto što predstavlja nogomet, za mene je to Italija. Spektakularno! Sjajan teren, publika se čuje, krasan ambijent..."

"Očekujem da Real igra kao što je igrao protiv Cityja: da čeka. Casimiro daje odbrambenu moć. Ipak, ni mi nećemo pretjerano jurišati i ostavljati prostor..."

Je li Real napredovao pod Zidaneom?

"Došao je u teškom razdoblju i učinio sjajan posao, pokazao da cijeni igrače. Vratio je brzinu napada, konkretniji je, bolje koristi napadački trojac koji ima. Na kraju krajeva, završio je drugi u prvenstvu i došao do finala Lige prvaka."

Nahvalio je Saula i njegov napredak, naglasio da su šanse u finalu 50:50, pa se opet osvrnuo na igru:

"Željeli bismo imati posjed lopte, to je jasno, moraš igrati. City izbacivanjem i destrukcijom nije uspio usporiti Realov napad. Real je taktički odigrao sjajno i očekujem da slično igra i protiv nas. A mi igramo drugačijim stilom, posebnim."

"Kritike? Ja poštujem sva mišljenja, neke te kritike čine boljim. I ja sam otvoren za savjete i napredak."

Na kraju je nahvalio još jednog svog igrača:

"Carrasco je igrač koji se najbrže prilagodio, pred njim je velika budućnost. Vrlo je važan igrač za finale, ima tempo, udarac, dribling... "

Učitaj još novosti