26. 05. 2016 - 10:05
Eldin Adilović za Sport.ba: Netačno je da će Čelik ostati bez...
907
Shares
Eldin Adilović za Sport.ba: Netačno je da će Čelik ostati bez licence zbog mene

SJAJNI NAPADAČ BEZ KLUBA

Eldin Adilović za Sport.ba: Netačno je da će Čelik ostati bez licence zbog mene

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
26. 05. 2016 - 10:05
0
Shares

Nekadašnji napadač Čelika i Željezničara, Eldin Adilović, odnedavno je slobodan igrač. Bivši najbolji strijelac Premijer lige BiH nakon isteka ugovora s Kayseri Erciyessporom slobodan je u izboru nove sredine.

"Da, nakon dugo godina sam slobodan igrač, malo mi je neobično. Sad sam stigao kući na odmor, a u narednom periodu ću znati više, još je prerano govoriti o novoj sredini. Ipak, otkrit ću vam da razgovora s potencijalnim klubovima ima", rekao je na početku razgovora za Sport.ba Adilović.

Otkrio nam je i da je u kontaktu sa čelnicima Željezničara.

"Sa Željom sam uvijek u kontaktu, sa starom i novom upravom, tu nije ništa sporno. Najrealniji je ipak povratak u Tursku, ali opet ponavljam još je rano i sada ne mogu ništa konkretno reći o novom klubu".

Mnogobrojne povrede itekako su utjecale na nešto lošiju sezonu, a epizodu u Turskoj će pamtiti i po nastupima za Samsunspor i Sanliurfaspor.

"Povreda me mnogo unazadila, odigrao sam samo 500 minuta prošle sezone, a golovi opet nisu izostali. Postigao sam četiri pogotka, ali nikako nisam uspio da se oporavim. Iskreno se nadam da je to sve iza mene".

Bešiktaš je prekinuo dominaciju Fenerbahcea i Galatasaraya, te konačno osvojio naslov.

"Bešiktaš je zasluženo postao prvak. Mora se priznati da su igrali najljepši fudbal i drago mi je da su osvojili naslov prvaka Turske", osvrnuo se Eldin i na raspet sezone u Superligi.

Turska je ranije bila pravi raj za igrače s ovih prostora, a od naših internacionalaca sada su tu Edin Višća i Anel Hadžić.

"Naravno, Višća i ja smo najduže od naših u Turskoj i svakako da sam u kontaktu sa svim igračima koji dođu s naših prostora. S Edinom sam najčešće u kontaktu i zaista nema potrebe sa se on hvali jer je već sve odradio sam na terenu. Svi u Turskoj su oduševljeni Edinom, samo da mu Bog podari zdravlja, a sada će sigurno otići u veliki klub i napraviti sjajan transfer", pohvalno će o Višći Adilović.

U posljednje vrijeme Eldin se sve više spominje u kontekstu Čelika i tužbe, koja bi Zeničane mogla ostaviti i bez licence za takmičenje u Premijer ligi naredne sezone. 

"Tek sam stigao kući i nisam bio upoznat s tim. Brat (Adi Adilović, golman Zeničana) mi je malo približio sve to o čemu se radi...Istina je da sam još prije pet godina sam dao slučaj advokatima, dug Čelika prema meni postoji, ali da bi ovaj klub izgubio zbog mene licencu to nije tačno. Ipak, ja to nikad ne bih dozvolio, apsolutno nikad", jasan je Adilović.

Naravno da prati bivše klubove u Premijer ligi BiH, a naročito je razočaran nastupima sarajevskih velikana.

"Da mi je neko pričao ne bih vjerovao, ali i to se desilo. Jednom riječju katastrofa, a sigurno će se osjetiti u oba kluba ovo neigranje u Evropi."

Naravno, nezaobilazna tema bila je i reprezentacija BiH. Eldin je naročito zadovoljan jednom činjenicom.

"Veoma je pohvalno da se forsiraju igrači iz Premijer lige BiH. Pokazalo se više puta da se mogu nositi i sa mnogo boljim fudbalerima, ali rijetko su se zadržavali iako su dobru formu pokazivali. Nadam se da će se to konačno promjeniti, selektor Baždarević pravi lijepe stvari za budućnost, bar tako izgleda za sada", istakao je Adilović, pa dodao;

"Reprezentaciju uvijek pratim, možemo očekivati dobru utakmicu sa Špancima i pokušati napraviti dobar tezultat. Ovo je ujedno dobra provjera i odličan protivik da vidimo u kakvoj situaciji se nalazi naša reprezentacija trenutno".

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Učitaj još novosti