26. 04. 2024 - 13:56
Rožman protiv Veleža lišen usluga nekoliko bitnih igrača
907
Shares
Rožman protiv Veleža lišen usluga nekoliko bitnih igrača

Rožman protiv Veleža lišen usluga nekoliko bitnih igrača

26. 04. 2024 - 13:56
0
Shares

Nogometaši Sarajeva u nedjelju, 28. aprila, dočekuju ekipu Veleža u derbiju 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Susret je od velikog značaja za obje ekipe koje se bore za plasman u Evropu. Velež na trećoj poziciji ima velikih sedam bodova prednosti nad četvrtoplasiranom Sarajevom. “Bordo” tim bi pobjedom ostao u utrci za nastup na međunarodnoj sceni, dok bi Mostarci u slučaju punog plijena došli na korak do tog cilja.

Trener Sarajeva Simon Rožman, na pres-konferenciji, osvrnuo se na poraz od Zrinjskog od prije tri dana u Mostaru.

“Uvijek kažem igračima nakon poraza da je najbolji lijek sljedeća pobjeda. Analizirali smo stvari koje nismo radili dobro, pogotovo faza odbrane nije bila dobra. Puno je nekih sitnica koje nam ne idu u prilog. Vjerujem da će nam se nekad vratiti, jer smo iz polušanse dobili gol, suparnik nas je brzo kaznio. Moramo veći fokus staviti na fazu odbrane”, kazao je slovenski stručnjak.

Naveo je da u dva dana uoči utakice ima problema u sastavljanu tima zbog nekoliko povrijeđenih igrača.

“Duraković se povrijedio dan pred utakmicu sa Zrinjskim. U poluvremenu smo izveli Buljubašića zbog povrede, i on je upitan. Anđušić je dobio jako bolan udarac, pa je i on pod upitnikom. Vraća se Radović. Kartoniran je Aničić”, kazao je Rožman.

Za susret sa Mostarcima Rožman navodi da se klubovi između sebe dobro poznaju i da Velež ima prepoznatljivu igru.

“Želimo biti na maksimalnoj razini. Moramo biti bolji i bolje fokusirani. Vjerujem da ekipa može odgovoriti na intenzitet utakmice. Motivacija u borbi za Evropu mora biti na maksimalnoj razini. Želimo dobiti sve do kraja. Svaka utakmica nas može približiti trećem mjestu. Nismo se predali u toj borbi za treće mjesto”, kazao je Rožman.

Susret se igra u nedjelju na stadionu “Asim Ferhatović Hase” od 20.30 sati.

Učitaj još novosti