27. 06. 2016 - 20:52
Kada ste na samom dnu, čovjek za vas je Antonio Conte
907
Shares
Kada ste na samom dnu, čovjek za vas je Antonio Conte

FANTASTIČAN STRATEG

Kada ste na samom dnu, čovjek za vas je Antonio Conte

Mozzartsport.rs
27. 06. 2016 - 20:52
0
Shares

Piše: Mozzartsport.rs

Nalazite se na dnu, nemate drugog izbora, niti izlaza? Boljeg čoveka za povratak u život nećete pronaći od Antonija Kontea. Fenomenalni italijanski strateg večeras je definitivno pokazao da je čovek koji posrnule timove i reprezentacije "vraća iz mrtvih", a večerašnja igra Italije protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope Španije, predstavljala je pravi pečat njegove dokrotorske disertacije.

Azuri su od prvog sekunda Evropskog prvenstva u Francuskoj delovali na čopor razjarenih vukova, spremnih da raskomadaju svaki plen koji im se nađe na putu. Bez obzira na to koliko taj plen bio veći ili brži od njih samih. Tako se provela i Crvena furija, sa 11 fudbalskih majstora u svom timu. Ali, Španija na svojoj klupi nije imala uzavrelu krv, već mirnu, sporu i umornu "kornjaču" Visentea del Boskea, koja verovatno i sama postala svesna da je njeno vreme definitivno isteklo. Naspram sebe Del Boske je imao čoveka koji je u poslednji pet godina nezadrživo prelazio stepenike, peo se ka vrhu i taj vrh bi mogao da dostigne možda već ovog leta.

U Juventus je došao na leto 2011. godine, kao ambiciozni mladi stateg koji je prethodno vratio Sijenu u Seriju A. Stara dama je sezonu 2010/2011. okončala nam u ovom trenutku nezamislivoj sedmoj poziciji Serije A, a Konteov dolazak je predstavljao pokušaj uprave kluba da posrnulog giganta podigne iz mrtvila i vrati ga na mesto kojemu pripada.

Zapravo, bio je to prvi veliki potez starog lisca Đuzepea Marote u stvaranju neverovatne sile kakva je ona sada, samo pet godina kasnije. Konte je krenuo redom - prva, druga, pa treća šampionska titula, ali je onda došao trenutak za rastanak. Iako je tim rastao u njegovim rukama, uprava kluba nije bila zadovoljna rezultatima na međunarodnoj sceni, pa je napravila još jedan pravi potez angažovanjem Masimilijana Alegrija.

To je bio dobar potez Juventusa, ali i Antonija Kontea, koji se ubrzo latio posla u nacionalnom timu. Selekcija koja je počela da gubi identitet, ubrzo je postavljena na zdrave noge. U svlačionicu je vračena disciplina i uvedeni sistem rada i igre. Od avgusta 2014. godine do danas prošle su nepune dve godine, koje su Konteu očigledno bile dovoljne da od Azura ponovo napravi fudbalsku silu. Šta god da se desi dalje na ovom turniru potpuno je nevažno, ali je jasno da će Nemci morati pošteno da se namuče kako bi nadigrali ovaj Konteov tim.

Odlični strateg je već ispunio ono što je zacrtano, podigao je reprezentaciju na znatno viši nivo nego što su svi očekivali. Sledeća stanica je London i još jedno vraćanje velikana iz mrtvih.

Učitaj još novosti