09. 07. 2016 - 07:57
Hamilton dominantan na prvim treninzima, Rosberg ostao u garaži
907
Shares
Hamilton dominantan na prvim treninzima, Rosberg ostao u garaži

SILVERSTONE

Hamilton dominantan na prvim treninzima, Rosberg ostao u garaži

09. 07. 2016 - 07:57
0
Shares

Lewis Hamilton bio je najbrži i na drugom slobodnom treningu na Silverstoneu, a njegov timski kolega Nico Rosberg nije ni izlazio iz garaže.

Aktuelni svjetski prvak odvozio je 1:31.660 na soft gumama što je bilo šest tisućinki sporije od najbržeg vremena na prvom treningu koje je odvozio na medium gumama, piše MaxF1.

Lewis je bio 0.391 sekundi brži od drugog najbržeg Daniela Ricciarda u Red Bullu, a treći je bio Max Verstappen u drugom Red Bullu koji je imao najbrže vrijeme prvoga sektora prije nego je pogriješio u brzom zavoju Copse.

Rosberg nije vozio zbog curenja vode na njegovom bolidu. Iako je ekipa krenula s pripremama za izlazak na stazu, na pola treninga shvatili su da Nico danas više neće moći na stazu.

Četvrti najbrži bio je Sebastian Vettel u Ferrariju, desetinku ispred timskog kolege Kimija Raikkonena koji je jučer potpisao novi ugovor za Ferrari.

Fernando Alonso bio je sjajan šesti u McLaren Hondi, 1.380 sekundi iza Hamiltona, a njegov momčadski kolega Jenson Button, koji nikad nije bio na postolju na Silverstoneu, imao je težak dan i završio deveti najbrži.

Felipe Massa bio je deseti najbrži u Williams Mercedesu, ali s više od dvije sekunde zaostatka.

Treći trening vozi se u subotu u 11 h, a kvalifikacije su na rasporedu u 14 h.

Učitaj još novosti