09. 08. 2016 - 13:21
Velike dileme pred Mourinhom: Kako će United izgledati s...
907
Shares
Velike dileme pred Mourinhom: Kako će United izgledati s Pogbom i Ibrom?!

NEKOLIKO FORMACIJA U OPCIJI

Velike dileme pred Mourinhom: Kako će United izgledati s Pogbom i Ibrom?!

09. 08. 2016 - 13:21
0
Shares

Manchester United potvrdio je rekordni transfer Paula Pogbe, te je Jose Mourinho dobio i posljednje željeno pojačanje, nakon Erica Baillyja, Zlatana Ibrahimovića i Henrika Mhitarjana.

I sada se nameće pitanje kako će izgledati, kako će igrati taj novi Manchester United. Goal je istražio opcije...

4-2-3-1

Mourinhu je najdraža 4-2-3-1 i koristio ju je u debiju na klupi Uniteda, protiv Wigana. Kako je Michael Carrick bolji u 'obaveznoj igri', Pogba bi mogao dobiti ofenzivniju ulogu, a to bi omogućilo Mourinhu da koristi i Mhitarjana i Rooneya u napadu, iza Ibrahimovića ili Rashforda, dok Martial može mijenjati strane, s desna na lijevo.

4-3-1-2

Zaigra li s dvojicom napadača, United bi bio opasniji u šesnaestercu, posebno kad Mhitarjan prijeti. Uz Schneiderlina i Carricka, Pogba bi se češće priključivao napadu, jer taj je dvojac manje sklon avanturama prema naprijed.

4-3-2-1

Mala promjena rasporeda dala bi Pogbi veću slobodu, uz ekstra veznjaka (recimo, Rooney), koji bi pokrivao kad bi Francuz otišao naprijed. Bude li Mourinho doista koristio ovaj sustav, svoju će priliku dočekati i Ander Herrera, Morgan Schneiderlin i Marouane Fellaini, koji će inače jako teško skupljati minutažu.

4-1-4-1

Još jedna opcija, koja bi omogućila veću interakciju između dvije središnje linije. To bi malo ograničilo, sputalo Mhitarjana i Martiala, ali bi dalo veću slobodu Pogbi i Rooneyu.

Učitaj još novosti