09. 08. 2016 - 13:26
Duel najmlađih sastava na Koševu: Sarajevo liječi rane protiv...
907
Shares
Duel najmlađih sastava na Koševu: Sarajevo liječi rane protiv neugodne Krupe

LIGA 12, 4. KOLO

Duel najmlađih sastava na Koševu: Sarajevo liječi rane protiv neugodne Krupe

09. 08. 2016 - 13:26
0
Shares

Drugu ovosezonsku utakmicu na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” Fudbalski klub Sarajevo igrat će protiv novajlije u premijerligaškom društvu, ekipe Krupe.

Prošlosezonski osvajač Prve lige Republike Srpske igra jako dobro na početku sezone, a tim Slobodana Starčevića karakteriše defanzivno jaka igra, uz brze kontranapade. Poslije tri odigrane utakmice, na svom kontu imaju pet bodova, te se nalaze u gornjem dijelu tabele. Na domaćem terenu Krupa je do sada upisala dva remija i to protiv Mladosti i Radnika, dok su kao gosti na “Piroti” savladali Metalleghe.

Iako su u ranijim utakmicama znali istračati na travnjak s dva napadača, ipak je izvjesno da će u samom vrhu najopasniji po gol Sarajeva biti Koljić, dok će u veznom redu igrati pet igrača, u defanzivni red u kojem svoj nastup očekuje i bivši igrač FK Sarajevo, Denis Čomor. Krupa je najmlađi tim BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, dok se na drugom mjestu nalazi upravo Sarajevo, s toga će ovaj susret biti zaista poseban. Igrački kadar Krupe pretežno je sačinjen od mladih igrača iz sopstevnog pogona uz iskusnije igrače poput: Perića, Milutinovića, Mirkovića, Aleksića i već pomenutog Čomora.

Sarajevo spremno dočekuje susret s Krupom. Prvotimci Bordo kluba nošeni sjajnim iskustvom u prvoj domaćoj utakmici, gdje su savladali Zrinjski na Koševu pred 6.000 navijača rezultatom 2:0. Golove za Sarajevo su postigli Haris Duljević i Mersudin Ahmetović, a svakako da i u drugom susretu ove sezone na Koševu žele pobjedu. Vrijedi istaći da je Sarajevo u posljednjoj zvaničnoj utakmici remiziralo sa Čelikom na “Bilinom Polju”, a svoj debitanski gol za Bordo klub je postigao Marko Ćetković.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Bordo kluba, Advan Kadušić izjavio je uoči utakmice, da ekipa respektuje nadolazećeg protivnika, te da želi osvojiti nova tri boda.

"Ekipa Krupe dobro igra na početku sezone i riječ je o jednom dobrom timu. Poštujemo svakog protivnika, tako i Krupu, no igramo na našem stadionu i mi smo favoriti na ovom susretu. Želimo pružiti jednu dobru igru i osvojiti jako bitna tri boda za nastavak sezone", kazao je Kadušić.

Vrijeme: Aktere utakmice očekuje oblačno vrijeme, s povremenim intervalima kiše, uz maksimalnu temperaturu vazduha od 27 stepeni.

Učitaj još novosti