13. 08. 2016 - 11:02
Bauza sve iznenadio: Higuain i Tevez izbačeni iz selekcije, tu...
907
Shares
Bauza sve iznenadio: Higuain i Tevez izbačeni iz selekcije, tu su novi momci

SPISAK ARGENTINE

Bauza sve iznenadio: Higuain i Tevez izbačeni iz selekcije, tu su novi momci

13. 08. 2016 - 11:02
0
Shares

Novi selektor Argentine Edgaro Bauza privolio je Lionela Messija na povratak i to je sigurno najznačajnije.

Ovaj stručnjak odlučio se napraviti drastične promjene u selekciji, pogotovo nakon novog poraza u finalu Copa Americe.

Već početkom septembra nastavljaju se kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a Bauza je odlučan da Gaučoste odvede tamo.

U odnosu na Copa Americu, novi selektor je u najjači tim vratio Paula Dybalu. Napadač Juventusa propustio je kontinentalni kup, odlukom prethodnog selektora Gerarda Tata Martina, međutim, Bauza je odlučio ispraviti tu nepravdu prema 23-godišnjem špicu iz Kordobe.

Spisak sadrži čak 27 imena, a tu nema Gonzala Higuaina.

Novi napadač Juventusa ispao je iz konkurencije jer je Bauza procijenio da je za obje strane bolje da se posveti obavezama u novom klubu.

Do takvog zaključka, navode argentinski mediji, Bauza je došao poslije telefonskog razgovora s Pipitom u kome je shvatio da je doskorašnji golgeter Napolija pod žestoko lupom javnosti, ne samo zbog transfera vrijednog 90 miliona eura već i zbog nekoliko kilograma viška.

Bauza u špicu ne računa ni na veterana Carlosa Teveza, iznenađenje je da na spisku nema novog fudbalera West Hama Johnatana Callerija.

Tu su zato Lucas Alario, strijelac 11 golova na 26 utakmica za River Platu prošle sezone, i Lucas Pratto iz brazilskog Atleitco Mineira.

Potpuno je iznenađujuće da su se na spisku našli Martin Demichelis i Pablo Zabaleta, dok je Lavezzi otpao zbog povrede.

Spisak reprezentacije Argentine:

Golmani: Sergio Romero (Manchester United), Mariano Anduhjar (Estudijantes), Nahuel Guzman (Tigres);

Defanzivci: Facundo Ronkcaglia (Celta), Mateo Musacchio (Villareal), Ramiro Funes Mori (Everton), Emmanuel Mas (San Lorenzo), Marcos Rojo (M. United), Martin Demichelis (Espanyol), Pablo Zabaleta (M. City), Gabrijel Mercado (Sevilla), Nicolas Otamendi (M. City);

Vezisti: Mathias Kranevitter (Atletico Madrid), Javier Mascherano (Barcelona), Lucas Biglia (Lazio), Augusto Fernandez (Atletiko Madrid), Ever Banega (Inter), Javier Pastore (PSG), Eric Lamela (Tottenham), Nicolas Gaitan (Atletico Madrid), Angel Di Maria (PSG);

Napadači: Lionel Messi (Barcelona), Angel Correa (Atletico Madrid), Lucas Pratto (Atletico Mineiro), Sergio Aguero (M. City), Paulo Dybala (Juventus) i Lucas Alario (River Plata).

spisak-gauci

Poslije šest kola južnoameričkih kvalifikacija za SP u Rusiji, Argentina se nalazi na trećem mjestu (dalje idu prve četiri reprezentacije, peta će u baraž), a njeni naredni rivali su Urugvaj (2. septembra u Mendozi) i Venecuela (7. septembra u Meridi).

Učitaj još novosti