30. 08. 2016 - 12:02
Real ostavio ono najbolje za kraj transfer roka: 100 miliona...
907
Shares
Real ostavio ono najbolje za kraj transfer roka: 100 miliona eura za sjajnog napadača

ŽELE AUBAMEYANGA

Real ostavio ono najbolje za kraj transfer roka: 100 miliona eura za sjajnog napadača

30. 08. 2016 - 12:02
0
Shares

Real Madrid će najvjerovatnije ipak biti aktivan u finišu prijelaznog roka.

Cijenjena "Marca" sinoć je otkrila da je cilj Kraljeva niko drugi do sjajni napadač Borussije iz Dortmunda, Pierre-Emerick Aubameyang.

Gabonac je prethodnu sezonu odigrao zaista fantastično, bio je najbolji igrač Milionera i sada bi mogao napustiti Dortmund.

Real je inače ovog ljeta vratio Alvara Moratu za 30 miliona eura, ali Zinedine Zidane želi još jednog brzonogog napadača.

Izbor je očito pao na sjajnog topnika iz Bundeslige, samo je pitanje kako će Borussia reagovati.

Pomenuti list navodi da Aubameyang ima veliku želju da obuče dres Reala, najviše zbog svoga dede kojem je obećao da će to jednog dana i učiniti.

Ostalo je još samo nekoliko dana do kraja prijelaznog roka, mnogi u Španiji očekuju da Real Madrid napravi veliki transfer.

Stvari ne zvuče ipak toliko dramatično, nije „uzmi ili ostavi“ situacija koju je Aubameyang ostavio na stolu predsjedniku Rauballu i sportskom direktoru Michaelu Zorcu, ali njegova želja je jasna i sada se očekuje ponuda koju bi Real trebao ponuditi za ovog odličnog igrača.

Cijena je pak prava sitnica. Svega 100 miliona eura što će ga staviti na samo drugo mjesto najskupljih fudbalera svih vremena (zajedno s Garethom Baleom). Intenzivni interes Reala postoji već nekoliko mjeseci, a priča bi uskoro mogla dobiti konačan rasplet.

Aubameyang je u 39 utakmica prošle sezone zabio 49 golova, a da je još uvijek u formi pokazao je s dva pogotka Mainzu na startu nove sezone. Interes Reala ujedno znači da Zinedine Zidane polako otpisuje Karima Benzemu (28) i okreće se alternativama, a Aubameyang je idealna zamjena za dugogodišnjeg napadača Reala.

Učitaj još novosti