04. 03. 2024 - 22:28
I NJEMU JE DOŠAO KRAJ: Allegri postaje bivši, Juventus...
907
Shares
I NJEMU JE DOŠAO KRAJ: Allegri postaje bivši, Juventus preuzima 'čudo od trenera'

I NJEMU JE DOŠAO KRAJ: Allegri postaje bivši, Juventus preuzima 'čudo od trenera'

04. 03. 2024 - 22:28
0
Shares

Trogodišnja neuspješna avantura Massimiliana Allegrija (56) na klupi Juventusa privodi se kraju. Iskusni stručnjak će, po određenim informacijama, dobiti otkaz na kraju sezone, a njegovo mjesto će zauzeti Thiago Motta.

Massimiliano Allegri se na klupu Juventusa vratio 2021. godine nakon dvogodišnje pauze. Očekivalo se da iskusni trener vrati Scudetto u Torino, no uslijedile su tri godine patnje i katastrofalne igre očajnog Juventusa.

Navijači silno žele vidjeti leđa Allegriju. Međutim, on je imao veliku podršku rukovodstva tima i uspijevao je zadržati posao.

Ipak, svemu dođe kraj, pa tako i njegovom boravku na klupi Stare dame. On će, prema informacijama koje stižu iz Italije, na kraju ove sezone dobiti otkaz.

Loši nastupi ove sezone konačno su presudili 56-godišnjem treneru. Izgubio je povjerenje, a glavnu ulogu u svemu ima sportski direktor kluba Cristiano Giuntoli.

On je svjestan da Juve nema nikakvog napretka s Allegrijem. Klub stagnira godinama, titule nema ni na vidiku i došlo je vrijeme da Max ode s klupe i to godinu dana prije isteka ugovora.

Thiago Motta je glavni kandidat za trenera Juventusa

Cristiano Giuntoli već je našao zamjenu za Allegrija u Torinu. To je fenomenalni Thiago Motta.

Ovaj 41-godišnji stručnjak na čudesan način vodi ekipu Bologne. Njegov tim je u vrhu Serije A i igra zaista prelijep fudbal.

Upravo je to što u Torinu traže. Giuntoli je Mottu postavio kao kandidata broj jedan za klupu Bianconera i neće biti nikakvo iznenađenje ako brazilsko-italijanski stručnjak dođe na klupu Stare dame.

Motta je prije Bologne vodio Speziju, Genou i mladi tim PSG-a, a kao fudbaler je nastupao za Barcelonu, Atletico Madrid, Genou, Inter i PSG, gdje je 2018. godine okončao karijeru.

Allegri je s druge strane imao petogodišnji mandat na klupi Juventusa od 2014. do 2019. godine i tada je torinski velikan dominirao Serijom A.

Prethodno je vodio AC Milan, Cagliari, Sassuolo, te nekoliko niželigaša.

Učitaj još novosti