28. 03. 2024 - 21:53
Stigla je velika vijest o novom Haalandovom klubu, to neće...
907
Shares
Stigla je velika vijest o novom Haalandovom klubu, to neće biti Real:

Još godinu i po u Manchester Cityju

Stigla je velika vijest o novom Haalandovom klubu, to neće biti Real: "ZA NJIH POTPISUJE 2025!"

Sportsport.ba
28. 03. 2024 - 21:53
0
Shares

Erling Haaland je već sada jedan od najboljih svjetskih igrača te legitimni kandidat za osvajanje Zlatne lopte u narednim sezonama. Trenutno je član Manchester Cityja, ali je upitno do kada će to trajati.

Već neko vrijeme se špekuliše da će Haaland nakon Manchester Cityja preći u Real Madrid, ali danas iz Španije stižu drugačije vijesti i nagađa se o potpisu za Barcelonu.

Iako su im finansijska sredstva trenutno donekle ograničena u Barceloni su odlučili da razmotre šta mogu uraditi po pitanju dovođenja sjajnog Norvežanina.

Nedavno je o tome pisao katalonski list Mundo Deportivo, objasnivši kako je norveški centarfor svojevrsni zabranjeni san za Blaugranu koja ima plan krenuti po napadača Građana na ljeto 2025.

Ipak El Chiringuito je otišao korak dalje i tvrdi da će norveški golgeter sigurno potpisati za Barcelonu, a to će uraditi sljedeće godine.

"Erling Haaland će igrati za Barcelonu za godinu i pol", poručili su iz El Chiringuita te definitivno probudili maštu navijača katalonskog diva.

Naravno, operacija je u najmanju ruku komplikovana, ali u Kataloniji se nadaju da će je uspjeti ostvariti i na neki način odgovoriti Real Madridu za dovođenje Kyliana Mbappea.


Mbappe će na ljeto besplatno stići među Kraljeve, a u Barceloni se nadaju će postati dovoljno konkurentni na tržištu da uspiju dovesti Haalanda.

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su dugo godina bili glavni zaštitni znakovi tokom duela Barcelone i Reala, a dva najveća španska kluba namjeravaju ponoviti isto sa Mbappeom i Haalandom.

Francuz i Norvežanin su predvodnici nove generacije najboljih svjetskih fudbalera pa i nije čudo ako Barcelona bude išla na sve ili ništa kako bi dovela Haalanda i tako osigurala napadača za narednih desetak godina.

Rok trajanja Robertu Lewandowskom se bliži kraju, Poljak će na kraju sljedeće sezone imati skoro 37 godina pa nije ni čudo zašto Katalonci već sada pripremaju teren za njegovog nasljednika. Boljeg od Haalanda nisu mogli izabrati.

Učitaj još novosti