03. 09. 2016 - 10:56
Stara dama - sve isto kao 2001. godine? Ovo ipak nije najjači...
907
Shares
Stara dama - sve isto kao 2001. godine? Ovo ipak nije najjači Juve u istoriji

POTROŠENO 160 MILIONA EURA

Stara dama - sve isto kao 2001. godine? Ovo ipak nije najjači Juve u istoriji

03. 09. 2016 - 10:56
0
Shares

Juventus je prijelazni rok završio sa šest novih igrača, stigli su Alves, Higuain, Pjanić, Pjaca, Benatia i Cuadrado (koji je i prošle godine bio na posudbi), a potrošeno je oko 160 miliona eura.

Juve je klub koji je najviše trošio, ali i najviše prodao igrača, uz Pogbu, klub su napustili Morata, Isla, Padoin, Pereira, Zaza, pa je klub završio prijelazni rok s profitom.

Kao i 2001. kada je otišao Zidane za 75 miliona, "Bjankoneri" su srušili svetski rekord prodajom Paula Pogbe, ali su ovoga puta srušili i italijanski kada je u pitanju kupovina, dali su 90 miliona eura za Gonzala Higuaina, najviše u istoriji Serije A,

Pogledajte ovo poređenje, 2001. godine je uz Zidana otišao i Inzaghi za više od 30 miliona u Milan, ove je uz Pogbu, klub napustio takođe napadač Morata, vratio se u Real za 30 miliona.

Od novca prije 15 godina je Juventus doveo i tada i sada najskupljeg golmana svih vremena, Buffona za 45 miliona, zatim Thurama i Pavela Nedveda za po 35, a stigao je i Marcelo Salas za dvadesetak, kao zamjena za Inzaghija. Utrošeno je više nego što je dobijeno za Zidana, Inzaghija i Van der Sara koji su tog ljeta napustili Torino, pišu Sportske.net.

Tada nisu uspjeli da prodajama pokriju troškove kao sada, jer je jednostavno klub ovog ljeta prodavao više.

Ali, da li je ovo najbolji Juventusov prijelazni rok u istoriji?

Nije. Naime, Andrea Agnelli verovatno nije uspio da nadmaši svog oca Umberta koji je 1957. imao samo 23 godine i bio predsjednik Juventusa. Njemu je tada dojadila prosječnost "Stare dame" nakon Drugog svjetskog rata pa je srušio sve rekorde dovođenjem dvojice legendarnih igrača Velšanina Johna Charlesa i kasniju "Zlatnu loptu" Omara Sivorija.

Današnji "Tuttosport" je napravio poređenje, to je kao da u ovom prijelaznom roku dovedete Neymara i Suareza u paketu. Tada je uz pomenutu dvojicu superstarova, klub iz Torina doveo i jednog od najboljih golmana Evrope u to doba, Matrela kao i vezistu Ferrarija iz Triestine koji je u to vreme bio reprezentativac Italije.

Jasno, te godine je Juve stigao do svoje 10. titule, oduvali su rivale, a Charles, najbolji strijelac šampionata i Sivori su zajedno postigli 50 od 78 golova svoje ekipe.

To je ekipa koja je osvojila dvije titule i kup za tri godine i upravo pomjerila granice jednostavno kupivši najbolje igrače. Ovaj sadašnji tim je prodavao da bi kupovao, Higuaina porede sa Charlesom, i vjerovatno je ishodište isto, biće šampioni Italije.

Ali, za razliku od prije gotovo 60 godina, ovaj Juve mora više, da se bori za evropsku titulu.

Koliko je to realno?

Učitaj još novosti