04. 10. 2016 - 18:17
On je ''najluđi'' trener u Engleskoj: Najsiromašnije je naučio...
907
Shares
On je ''najluđi'' trener u Engleskoj: Najsiromašnije je naučio sanjati

DAVID WAGNER

On je ''najluđi'' trener u Engleskoj: Najsiromašnije je naučio sanjati

N1 BiH
04. 10. 2016 - 18:17
0
Shares

U moru sjajnih stručnjaka koji nas godinama uveseljavaju svojom magijom u svlačionici i izvan nje, posebno se posljednjih mjeseci izdvojilo jedno ime.

Jeste li čuli za Davida Wagnera? Njemački stručnjak od prošle godine vodi člana drugog ranga takmičenja u Engleskoj - ekipu Huddersfielda. Simpatičan klub sa zlatnim periodom dvadesetih godina prošlog stoljeća, posljednjih decenija ne uspijeva vratiti se u vrh otočkog fudbala, ali ako iko na svijetu može podariti borbu za Premiership, to je bez ikakve sumnje simpatični njemački trener.

Impresivne su metode za pripremanje tima kojima se koristi ovaj bivši učenik Jurgena Kloppa. Engleski mediji nedavno su javljali o dosad neviđenom načinu pripreme sezone. Wagner je, naime, svoj tim prema vlastitom svjedočenju, poveo na pripreme u Švedsku. Ništa neobično, mnogi se pripremaju u Skandinaviji. Lijepo je i mirno, savršeno za trening.

Ali...

Igrači Huddersfielda nisu boravili u nekom od luksuznih trening centara kojima se ova zemlja može pohvaliti. Poveo ih je u divljinu, pravu divljinu, gdje igrači nisu imali pravo koristiti telefon, računar internet. Ako bi bili žedni, išli bi do obližnjeg jezera i donosili vodu. Ako bi bili gladni, lovili bi ribu. A ako bi im bilo hladno, ložili bi vatru da bi se ugrijali...

Je li vrijedilo? Da! Jedan od najsiromašnijih članova engleskog Championshipa lider je na tabeli, ekipa pobjeđuje bogatije i slavnije maštajući u premijerligaškom životu. Ko zna šta je Wagner svojim fudbalerima pripremio za neku prvenstvenu pauzu ili narednu predsezonu?

Učitaj još novosti