27. 10. 2016 - 11:35
Mateo Sušić za Sport.ba: Nisam pretjerano zadovoljan početkom...
907
Shares
Mateo Sušić za Sport.ba: Nisam pretjerano zadovoljan početkom sezone, očekujem naš povratak na vrh

DEFANZIVAC SHERIFFA I BH. REPREZENTATIVAC

Mateo Sušić za Sport.ba: Nisam pretjerano zadovoljan početkom sezone, očekujem naš povratak na vrh

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
27. 10. 2016 - 11:35
0
Shares

Pouzdani defanzivac Mateo Sušić jedan je od glavnih igrača moldavskog Sheriffa, te se ustalio i na spisku selektora Mehmeda Baždarevića. Do sada je upisao četiri nastupa za najbolju bh. selekciju, a rado se odazvao pozivu iz Sarajeva.

"Moram biti isren i reći da nisam pretjerano zadovoljan početkom sezone, pogotovo nakon ispadnja iz kvalifikacija za Ligu prvaka protiv izraelskog Hapoela B'eer Sheve. Sada smo i upali u seriju lošijih rezulatata, a to je rezultiralo promjenom trenera. Očekujem da se do polusezone vratimo na mjesto koje nam pripada, a to je prva pozicija", kazao je za Sport.ba Mateo Sušić.

Otkrio nam je i ciljeve svog kluba za ovu sezonu.

"Ciljevi Sheriffa su svake godine isti: glavni je uvijek osvajanje prvenstva dok Kup pada uvijek u drugi plan a tako to i ove godine. Ipak, meni je najdraža bila dupla kruna i uz jedan dobar nastup u Europi", iskreno će Mateo.

mateo-susic-titula1

Društvo mu je ranije pravio bivši kapiten Sarajeva Amer Dupovac, koji od ovog ljeta nosi dres Splita.

"Amer je bio tu od samog početka, dok naše poznanstvo i prijateljstvo traje još iz mlade reprezentacije BiH i juniorskog uzrasta tako da je njegov odlazak malo teže pao. Što se tiče društva tu je ostalo još osam drugih Balkanaca, a najviše se družim sa Savićem (sinom legendranog Dušana Savića), Ivančićem, bivšim bh. reprezentativcem Kvržićem i golmanom bugarske selekcije Mitrevom", rekao je Sušić.

Profesionalnu karijeru započeo je u redovima Zrinjskog, a igrao je još za Istru, njemački Energie Cottbus i Cluj.

"Igrajući u tim ligama shvatiš da je svaka teška na svoj način, a time i kvalitetna. Normalno da je teško usporediti njemačku ligu s Premijer ligom BiH i moldavskom jer ipak tu ima jos popratnih stvari osim samog nogometa što cine neku ligu jako dobrom kao što su stadioni i navijači. Po kvalitetu, moldavsku ligu bih svrstao između hrvatske i Premijer lige", otkrio nam je ovaj univerzalac koji može kvalitetno odigrati na nekoliko pozicija u timu.

Uskoro slijedi novo reprezentativno okupljanje pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. i meč s Grčkom. Pred Zmajevima će sigurno biti težak zadatak.

"Kao što i uvijek ističem teško je reći da očekujem poziv, ali normalno da svaki put kada budem na popisu to shvatam kao nagradu za dosadašnji rad kako u klubu tako i sa nacionalnom vrstom", kazao je 25-godišnji defanzivac.

Istakao je i da prati nastupe Zrinjskog.

"Normalno da pratim sve bivše klubove, Zrinjski pogotovo koji je postao najstabilniji klub u BiH kako financijski tako i rezultatski te mislim da će i ove godine biti prvak", dodao je.

mateo-susic1

Za kraj nam je otkrio i da su mu planovi vezani za Sheriff, ali da će ako dođe odgovarajuća ponuda za sam klub i njega razmisliti o promjeni sredine.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Učitaj još novosti