08. 01. 2017 - 10:13
Najluđi transfer: Igrač iz sedme lige dobio otkaz u tvornici...
907
Shares
Najluđi transfer: Igrač iz sedme lige dobio otkaz u tvornici automobila pa potpisao za velikana

COHEN BRAMALL

Najluđi transfer: Igrač iz sedme lige dobio otkaz u tvornici automobila pa potpisao za velikana

08. 01. 2017 - 10:13
0
Shares

Luđi transfer od ovog nećemo vidjeti ove zime - Cohen Bramall iz sedmoligaša Hednesforda potpisao je za veliki Arsenal!

Njegova priča nevjerovatna je. Krajem prošle godine dobio je otkaz u tvornici automobila u kojoj je radio, a onda je dobio priliku za probu u Arsenalu. I iskoristio je.
 
"Radio sam u Creweu za Bentley Motors. Bio sam na proizvodnoj traci, punio sam u automobile ulje za kočnice, tekućinu za pranje stakla i tome slično. I tako svaki dan, od ponedjeljka do petka, od 6.30 do 17.15", rekao je 20-godišnji Bramall.
 
Pet dana prije Božića uslijedio je šok...
 
"Uživao sam u svom poslu, trenirao dva puta sedmično s momčadi i u subotu igrao. Međutim, 20. decembra sam poludio jer mi je rečeno da sam na poslu postao višak."
 
Odmah je počeo tražiti novi posao, ali uslijedio je još jedan šok - dobio je priliku u Arsenalu.
 
"Bio sam šokiran... Agent mi je samo rekao da spakiram svoje stvari i krenem. I tako sam se spremio i za sat vremena bio u Arsenalovu kampu. Odspavao sam kratko i već idućeg trenutka trenirao sam s prvom ekipom."
 
Ranije je bio na probama u nekoliko niželigaša, ali nigdje nije prošao.
 
"Prije dvije sedmice bio sam na probi u mladoj ekipi Sheffielda i srećom tamo je bio jedan od skauta Arsenala. Da on nije došao, ovo mi se ne vi dogodilo."
 
Šok je uslijedio i kada je stigao u Arsenal.
 
"Očekivao sam da će me poslati u mladu ekipu, ali dobio sam dres i odmah završio na treningu s prvom momčadi. To je suludo. Te ljude sam dosad vidio samo na internetu, a sada sam trenirao s njima. Danny Welbeck, Alex Oxlade-Chamberlain... Svi ti dečki došli su do mene, pozdravili me i znali su moje ime. Bio sam zabezeknut, ponosan i sretan što znaju kako se zovem."
 
Odmah je upoznao i trenera Arsenea Wengera.
 
"To je bilo nevjerovatno. Nismo puno pričali, upoznali smo se, rukovali i to je bilo to. Ma nevjerovatno je da sam ga uopće i vidio, pa on je jedan od najboljih trenera na svijetu."
 
Probu je prošao, a sada je poslao poruku svim ostalim niželigaškim igračima.
 
"Svim niželigaškim igračima poručio bih samo da se nastave truditi, da daju sve od sebe na svakoj utakmici, na svakom treningu. I moraju vjerovati u sebe. I ja moram sada vjerovati u sebe, zaboraviti sve što je bilo ranije i nastaviti truditi se."

Učitaj još novosti