27. 03. 2017 - 11:29
TENZIJE MEĐU ALBANCIMA: Napustio kamp, posvađao se sa selektorom!
907
Shares
TENZIJE MEĐU ALBANCIMA: Napustio kamp, posvađao se sa selektorom!

TENZIJE MEĐU ALBANCIMA: Napustio kamp, posvađao se sa selektorom!

27. 03. 2017 - 11:29
0
Shares

Ne baš bajne stvari deševaju se u reprezentaciji Albanije pred prijateljski duel sa Bosnom i Hercegovinom koji se igra u utorak od 18 sati u Elbasanu.

Jedan od najboljih igrača albanske selekcije, Taulant Xhaka, napustio je kamp nakon što ga selektor Gianni De Biasi nije ubacio u igru na susretu protiv Italije igranom u petak navečer.

De Biasi je kazao kako je Xhaka napustio kamp jer je imao problema, ali je to veznjak demantovao i kazao za Italijana da iznosi neistinu.

"Veoma sam razočaran sa izjavom trenera nacionalnog tima jer ne govori istinu. Govorim istinu, kada je De Biasi rekao da sam otišao u Basel radi problema, garantujem vam da nema problema, već da je problem direktno selektor De Biasi koji me bez objašnjenja izbacio iz ekipe. Igrao sam srcem i dušom za moju zemlju i ova izjava otkriva da on ne govori istinu već druge stvari", poručio je Xhaka te dodao:

"Rekao sam mu da mi da razlog zašto nisam bio starter, ali mi nije dao razlog. Nisam počeo igrati od danas, dugo godina sam profesionalac i poštujem odluke selektora, ali ovaj put je trebao samo reći istinu. Način i njegovo ponašanje ne mogu shvatiti, žao mi je Albanije i mog naroda, a treneru je stalo samo do novca", pišu Sportske.

Italijanski trener je postao narodni heroj u Albaniji nakon što je ”crveno-crne” odveo na EURO u Francuskoj, međutim u kvalifkacijama za SP Albanci su već izgubili sve šanse budući da su Italija i Španija nedodirljivi u njihovoj grupi.

Učitaj još novosti