27. 03. 2024 - 21:54
ZANIMLJIV KADAR: Peljtina i Ronaldova fotografija postala hit,...
907
Shares
ZANIMLJIV KADAR: Peljtina i Ronaldova fotografija postala hit, fanovi Portugalaca nisu zadovoljni

ZANIMLJIV KADAR: Peljtina i Ronaldova fotografija postala hit, fanovi Portugalaca nisu zadovoljni

27. 03. 2024 - 21:54
0
Shares

Nogometna reprezentacija Slovenije je u prijateljskoj utakmici u Ljubljani pobijedila selekciju Portugala rezultatom 2:0, a u centru pažnje bili su Cristano Ronaldo i naš najbolji sudija Irfan Peljto.
Legendarni Portugalac nije imao svoju noć te je konstantno bio ljut, što zbog sudijskih odluka, što zbog loše igre njegove reprezentacije.

Ronaldo je prvo bio bijesan jer je Sarajlija u 24. minuti susreta propustio svirati prekršaj nad najvećom portugalskom zvijezdom nakon duela s jednim slovenskim nogometašem nakon čega je uslijedila burna reakcija.
Na kraju prvog dijela bosanskohercegovački sudija je prišao portugalskom asu te su tom prilikom razmijenili nekoliko rečenica, a Peljto ga je autoritativno smirio, kako i dolikuje jednom od najboljih evropskih sudija.
Nezadovoljstvu Ronalda nije bilo kraja pa je tako na kraju utakmice nešto odbrusio i četvrtom sudiji Slovencu Dejanu Balažiću, ali u fokusu je posebno bila fotografija Portugalaca s Peljtom tokom njihovog dijaloga.

Naime, Peljto je uz širok osmijeh ispratio Ronaldove prigovore, a brojni fanovi portugalskog asa shvatili su to kao ruganje uz poruku da su uvijek znali da je "Ronaldo protiv sistema".

Ipak, bilo je i razumnijih i realnijih komentara, koji su sugerisali da je Peljto na taj način smirivao strasti ne želeći da pribjegne rigoroznijim mjerama protiv nezadovoljnog Ronalda.
Golove za reprezentaciju Slovenije su postigli Gnezda Čerin u 72. minuti susreta te Elšnik koji je mrežu portugalskog golmana zatresao osam minuta kasnije.

(klix.ba)

Učitaj još novosti