25. 04. 2024 - 16:11
Klopp se izvinjava navijačima Liverpula: Ne znam šta da im...
907
Shares
Klopp se izvinjava navijačima Liverpula: Ne znam šta da im kažem poslije ovog poraza

Klopp se izvinjava navijačima Liverpula: Ne znam šta da im kažem poslije ovog poraza

25. 04. 2024 - 16:11
0
Shares

Trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je izjavio da njegova ekipa ima jako male šanse da osvoji titulu poslije poraza od svojog velikog rivala Evertona, prenose britanski mediji.

Klop se saosjeća sa navijačima
Podsjetimo, ekipa Liverpula je u 29. kolu Premijer lige doživjela težak poraz od ekipe Evertona rezultatom 2:0, i tako su se značajno udaljili od titule prvaka Engleske.

Nakon novog poraza njemački stručnjak je osjećao moralnu obavezu da se obrati navijačima Liverpula.

- Ovo nije bilo dovoljno dobro. Stvarno se saosjećam sa navijačima, ne znam šta da im kažem nakon ovog poraza. Jedino što mogu je da se izvinim - rekao je Jirgen Klop.

Liverpul je na posljednje četiri utakmice u ligi osvojio samo četiri boda i tako olakšao posao svojim direktnim konkurentima za naslov prvaka.

- Jasno je da bi Arsenal i Mančester siti trebalo da uđu u veoma lošu seriju da bismo mi dobili šansu da osvojimo titulu
- zaključio je Klop.

Liverpul nije pokazao dovoljnu želju
Kapiten Liverpula Virdžil van Dajk ( Virgil van Dijk) je također govorio o lošoj formi svoje ekipe nakon utakmice sa Evertonom.

- Ovako se ne ponaša tim koji želi da osvoji titulu. Nismo dobili nijedan duel, u našoj igri nije bilo dovoljno želje. Trebalo bi da se zapitamo da li smo dali sve u ovoj utakmici – govorio je kapiten Liverpula Virdžil van Dajk.

Arsenal je prvi na tabeli Premijer lige sa 77 bodova, dok je Liverpul drugi sa 74 boda. Mančester siti je treći na sa 73 boda, ali oni imaju dvije utakmice manje.

Ekipa Liverpula će u narednom kolu Premijer lige gostovati Vest Hemu.

Učitaj još novosti