25. 04. 2024 - 19:39
KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Nedavno je dobio “nogu” u Serie A, a...
907
Shares
KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Nedavno je dobio “nogu” u Serie A, a sada preuzima Hajduk?!

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Nedavno je dobio “nogu” u Serie A, a sada preuzima Hajduk?!

25. 04. 2024 - 19:39
0
Shares

Hajduk je trenutno bez trenera. Ekipu privremeno vodi Jure Ivanković, ali je jasno da će splitski klub tražiti stalno rješenje za sljedeću sezonu.

U moru imena spominjali su se brojni stručnjaci, a sada se pojavilo jedno potpuno novo rješenje. Naime, Calciostyle tvrdi da je kandidat za kormilo Hajduka talijanski stručnjak Gabriele Cioffi.

Cioffi je 48-godišnji strateg rođen u Firenzi, a donedavno je vodio Udinese. Klupu kluba iz Furlanije je preuzeo u oktobru prošle godine, a dobio je otkaz prije dva dana nakon poraza 1:0 od Verone.

Ukupno je Udinese vodio na 24 utakmice u kojima je upisao samo četiri pobjede, a ekipu je ostavio na 17. mjestu Serie A, što je jedno mjesto iznad opasne zone.

U karijeri je još radio u Carpiju kao pomoćni trener, a nakon toga je samostalno vodio niželigaša Gavorrano. 2016. godine bio je pomoćnik Henka ten Catea u UAE, a zatim je kao pomoćnik radio u Birminghamu.

Udinese je kao glavni trener prvi put preuzeo 2021. i u također 24 susreta slavio u devet navrata. Na ljeto 2022. je naslijedio Igora Tudora na klupi Verone, ali se tamo zadržao svega 10 susreta te se u oktobru prošle godine vratio u Udinese.

Učitaj još novosti