08. 05. 2024 - 23:01
Džoker s klupe donio epski preokret Realu i poslao ga u finale...
907
Shares
Džoker s klupe donio epski preokret Realu i poslao ga u finale Lige prvaka!

Džoker s klupe donio epski preokret Realu i poslao ga u finale Lige prvaka!

08. 05. 2024 - 23:01
0
Shares

Fudbaleri madridskog Reala plasirali su se u finale Lige prvaka, nakon nevjerovatnog preokreta! Pobijedili su Bajern Minhen na Santiago Bernabeu rezultatom 2:1, te prošli ukupnim rezultatom 4:3. 

Sjajan susret viđen je na Santiago Bernabeu, baš onakav kakav dolikuje ovakvim velikanima evropskog i svjetskog fudbala. 

Prva velika šansa viđena je u 13. minuti i odmah je najavljeno šta smo mogli očekivati. Dani Karvahal (Carvajal) je kroz noge dodao do Vinisijusa Žunior (Vinicius Jr.), udarac Brazilca "odsjeo" je na stativi, da bi na njegovu loptu naletio Rodrigo (Rodrygo), ali između njega i gola ispriječio se fenomenalni Manuel Nojer (Neuer). 

Prva ozbiljna prilika za Bajern je došla u 28. minuti. Lopta je poslije centaršuta odsjela na volej Heriju Kejnu (Harry Kane), ali je Lunjin nadljudskim naporom je uspio skrenuti u korner.

Do kraja prvog dijela vrijed istaći i priliku nakon nezgodnog ubačaja Vinisijusa, a lopta se u petercu odbila i krenula prevariti Nojera, ali njemački golman izgledao je kao da ima barem 10 godina manje na ovom susretu. 

"Kraljevi" su bili bolji i na početku drugog dijela. Prvo su zaprijetili preko Rodriga, nakon sjajnog ubačaja Vinisijusa, ali krilni napadač nije uspio skrenuti loptu u gol s manje od pet metara. 

Nakon toga, nova parada Nojera. Vinisijus je protrčao, a onda fenomenalno šutirao pod prečku, ali nije dozvolio Nojer da Bavarci prime pogodak. 

I onda za sve promašaje uslijedila je kazna, onakva kakvu samo mogu da daju njemački klubovi. Alfonso Dejvis (Alphonso Davies) je u 68. minuti fenomenalno protrčao, prebacio s lijeve na desnu, slabiju nogu, izbacio Ridiger (Rudiger) i onda lansirao projektil u mrežu Lunjina. 

Ubrzo je uslijedilo poravnanje, ali gol nije priznat. Već četiri minute kasnije šutirao je Načo (Nacho), lopta je pogodila nekoliko fudbalera i odbila se u mrežu Bajerna, ali je gol poništen jer je španski defanzivac u začetku akcije faulirao Kimiha (Kimmich). 

Međutim, tada na teren ulazi neočekivani heroj - Hoselu (Joselu). 

Nevjerovatni džoker s klupe je postigao dva gola u svega dvije minute za preokret Reala. Ali, polako, idemo redom... Prvo je u 88. minuti pogodio nakon prva greška Nojera na susretu i odmah je uslijedila kazna. 

Šutirao je Vinisijus, loptu je odbio njemački golman, a Hoselu je sjajno pogodio mrežu Bajerna.

Već tri minute kasnije Hoselu je donio potpuni preokret na Santiago Bernabeu. Poslije kornera, Ridiger je sjajno dodao u peterac, a lukavi napadač je ponovo matirao Nojera, za erupciju slavlja širom Madrida.

Real će tako 1. juna igrati finale Lige prvaka na Vembliju protiv Borusije Dortmund, dok je ova sezona Bajerna u nekoliko minuta otišla od loše do jedne od najgorih ikad. 

Učitaj još novosti