16. 04. 2015 - 08:37
Bivši engleski selektor se obrušio na Luiza: Igrao je kao...
907
Shares
Bivši engleski selektor se obrušio na Luiza: Igrao je kao osmogodišnjak!

Glenn Hoddle za Sky Sports

Bivši engleski selektor se obrušio na Luiza: Igrao je kao osmogodišnjak!

M. H.
16. 04. 2015 - 08:37
0
Shares

Barcelona je sinoć protutnjala "Parkom prinčeva" slavivši sa 3:1 u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka. Svoju noć nije imao David Silva, koji je nedovoljno opravljen već u 21. minuti morao u vatru, jer se povrijedio njegov zemljak Thiago Silva.

PSG je u tom trenutku gubio 0:1, a do kraja je vadio još dvije lopte iz svoje mreže, zahvaljujući odličnom Luisu Suarezu, koji se poigravao s Luizom.

"Čak iako nisi 100 posto spreman, ne možeš imati nedostatak želje", kazao je Glenn Hoddle, bivši engleski selektor, za Sky Sports, te dodao:

"Ako si posljednji čovjek ne ideš na protivnika nego ga pratiš i kupuješ vrijeme dok ti saigrači ne dođu u pomoć. Umjesto toga Luiz je napravio ono što bi svaki osmogodišnjak koji nikad nije imao trenera da ga uputi, skupio je noge, ali kada to napraviš onda se ne možeš pomaknuti."

Luiz (27) je izdržao samo sezonu pod Joseom Mourinhom u Chelseaju. Portugalac ga je prodao i mnogi su mislili da nije normalan, ali sada ipak ispada da Brazilac nije igrač najviše klase. Bio je na terenu u porazu Brazila od Njemačke 1:7, a kod Mourinha je pretežno igrao u veznom redu i sve se više čini da je Jose bio u pravu. Tako misli i Hoddle.

"Kao stoper nije siguran. Za njega se treba pronaći mjesto u sredini ili čak na desnoj strani u odbrani. On je fudbaler koji 'voli igrati', talentiran je, ali to nije bitno kada je vrhunski fudbal u pitanju."

Učitaj još novosti