25. 04. 2015 - 15:10
Derbi kola koji bi mogao odlučiti o novom prvaku
907
Shares
Derbi kola koji bi mogao odlučiti o novom prvaku

Premijer liga BiH, 24. kolo

Derbi kola koji bi mogao odlučiti o novom prvaku

25. 04. 2015 - 15:10
0
Shares

Derbi utakmica 24. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine između Fudbalskog kluba Sarajevo i Nogometnog kluba Široki Brijeg bit će odigrana sutra, s početkom u 16 sati.

Ukupno 35. međusobni duel Sarajeva i Širokog Brijega bit će jedan od najzanimljivih u proteklih nekoliko sezona. Naime, bordo tim, nakon pobjede u posljednjem kolu protiv Olimpica, nalazi se na trećem mjestu ligaške tabele sa 47 osvojenih bodova, dva manje od prvoplasiranog Širokog Brijega, te bi eventualnom pobjedom preskočilo direktnog konkurenta za sami vrh na tabeli.

S druge strane, Široki Brijeg, nakon niza loših rezultata, na Koševo dolazi poslije pobjede u posljednjem kolu nad ekipom Mladosti i sigurno je da će sa željom da osvoje sva tri boda nastupiti na Koševu. Analizirajući međusobne utakmice u kojima je Sarajevo bilo domaćin, Širokobriježani, ipak, uprkos liderskoj poziciji na tabeli, nemaju dobar učinak na Koševu.

U dosadašnjih 16 utakmica, Sarajevo je slavilo na 8, dok je Široki slavio na svega tri, uz gol razliku od 33:20 u korist Sarajeva. Epilog posljednja četiri duela pomenutih klubova na Koševu jesu po dvije pobjede Sarajeva i Širokog Brijega, i to: 2010/11. - 3:0 (Šćepanović, Arsenijević, H. Handžić), 2011/12. - 0:1, 2012/13. - 2:1 (Husejinović, Torlak), 2013/14. - 1:2 (Suljić).

Sutrašnji duel Sarajeva i Širokog je poseban i zbog toga što su oba kluba u posljednjoj sedmici doživjela promjene na poziciji šefa stručnog štaba. Tako je Mehu Kodru na klupi Sarajeva naslijedio Dženan Uščuplić, a Blaž Slišković Slavena Musu, javlja službena stranica tima s Koševa.

Utakmica između Sarajeva i Širokog Brijega u nedjelju će suditi Dragan Skakić, a njemu će asistirati Senad Ibrišimbegović, Goran Dujak, Elvir Grabus, Dragan Petrović i Darko Obradović. Dužnost delegata utakmice i posmatrača suđenja obnašat će Džijan Krunislav, odnosno Blaž Živković.

Na press konferenciji uoči utakmice, "A" reprezentativac Bosne i Hercegovine, Gojko Cimirot, rekao je da će svaki igrač Sarajeva dati svoj maksimum, kako bi ostvarili željeni rezultat.

"Nama je pobjeda protiv Olimpica došla u pravo vrijeme. Znamo da nam pobjeda protiv Širokog Brijega puno znači i sigurno da će svaki od fudbalera dati svoj maksimum", rekao je Cimirot.

VRIJEME:
Toplo i sunčano vrijeme najavljeno je za nedjelju, 26. aprila, u Sarajevu. Neposredno pred početak utakmice najavljena je temperatura vazduha od 23 stepena.

Učitaj još novosti