24. 05. 2015 - 22:30
"Mama, kada ćemo mi imati ovakve navijače?"
907
Shares

HORDE ZLA U ELEMENTU

"Mama, kada ćemo mi imati ovakve navijače?"

Oslobođenje
24. 05. 2015 - 22:30
0
Shares

Malo čudo bi se trebalo desiti pa da FK Sarajevo idućeg vikenda ne osvoji titulu prvaka. Titulu koja se na Koševu čeka od 2007. Predugo, reklo bi se.

No, dolaskom malezijskom kapitala i sposobnošću Uprave, klub je u protekle dvije godine na stabilnim nogama, a titula je na dohvat ruke. 

Ključna pobjeda ostvarena je juče u Vitezu, gdje su golovima Velkoskog, Puzigaće i Bekića bordo momci zadržali bod prednosti ispred gradskog rivala Željezničara. Nošeni navijanjem oko 1.500 navijača, bordo momci nisu dozvolili iznenađenje, mada su protiv sebe imali ekipu koja muku muči oko opstanka.

Odlazeći sa stadiona, domaći navijači nisu imali previše razloga za radost. Opet, nije još sve izgubljeno. Par koji je sa sobom na utakmicu poveo svoje dvoje djece komentarisao je da je, uprkos rezultatu, bila dobra atmosfera. 

"Mama, kad ćemo mi imati ovakve navijače?",upitao je dječak. "Nikad", uslijedio je odgovor. U pozadini se još nije stišalo navijanje Hordi. Navijača koji su pratili svoje ljubimce po cijeloj državi

Dobra vijest za domaćina bili su i rezultati sa ostalih utakmica. Vitez možda i ostane u ligi.

Što se Sarajeva tiče, ostala je još Sloboda. U gradu se sprema slavlje.

Učitaj još novosti