22. 05. 2015 - 22:01
Grčevita borba za opstanak: Ko će ostati u društvu najboljih?
907
Shares
Grčevita borba za opstanak: Ko će ostati u društvu najboljih?

Bundesliga

Grčevita borba za opstanak: Ko će ostati u društvu najboljih?

K. D.
22. 05. 2015 - 22:01
0
Shares

Bayern je osigurao naslov, a Wolfsburg i Borussia M. su sigurni na mjestima koja izravno vode u Ligu prvaka. Najzanimljivija borba se vodi na dnu ljestvice, te za šesto mjesto, posljednje koje vodi u Europu i na koje pretendiraju dvije momčadi, piše Goal.

Borussia Dortmund u borbi za posljednjim mjestom koje vodi u Europu

Borussiju Dortmund očekuje emotivna utakmica u kojoj će se domaći navijači oprostiti od Jurgena Kloppa u posljednjoj ligaškoj utakmici sezone.

No Werder im je spreman pokvariti oproštajnu zabavu i uništiti im priliku za plasmanom u Europu, a momčadi u derbi posljednjeg kola ulaze sa jednakim brojem golova - 43.

Borussia je u blagoj prednosti jer je statistika na njihovoj strani, pobijedili su u šest od posljednjih sedam susreta protiv Werdera, a u tim smo utakmicama vidjeli više od 2.5 pogodaka dortmundske momčadi. Uz to, Borussia pet od posljednjih šest utakmica pred domaćim navijačima nije primila pogodak. 
Werder je posljednju pobjedu na Iduna Parku ostvario u travnju 2007. godine.

Treninzima Borussije vratili su se Hummels i Bender, a Langeraka će na golu zamijeniti Weidenfeller. U momčadi Werdera od prve bi minute priliku mogli dobiti Izet Hajrović i Marnon -Thomas Busch.

Iako bodovno izjednačene samo Borussia može ući u Europsku ligu u slučaju pobjede. Werder ima puno lošiju gol razliku (-14) i ni pobjeda im ne bi pomogla da preskoče Augsburg. Borussia (+4) uoči posljednjeg kola ima bolju gol razliku od šestog Augsburga (-2), te bi u slučaju svoje pobjede, a poraza Augsburga došla na šesto mjesto i osigurala svoje mjesto u kvalifikacijama za Europsku ligu.

HSV hvata posljednju slamku spasa, samo ih pobjeda spašava od prvog ispadanja u povijesti kluba

HSV u utakmicu ulazi iz zone ispadanja i očajno im je potrebna pobjeda ukoliko žele zadržati šanse za ostankom u ligi.

U posljednjem je kolu HSV izgubio u derbiju začelja kod Stuttgarta 2:1 i time napravio veliki korak prema ispadanju. No u subotu će im u korist ići nešto lošija forma Schalkea koji nije zabio pogodak u pet od posljednjih sedam gostujućih utakmica u prvenstvu. Schalke ne zna za pobjedu u posljednjih osam gostujućih utakmica u Bundesligi.

Domaća će momčad igrati bez Rafaela van der Vaarta koji je suspendiran zbog žutih kartona, a ozlijeđeni su Behrami i Drobny. Schalke će morati bez suspendiranih Boatenga i Sama, dok su na listi ozlijeđenih igrača Obasi, Giefer, Uchida i Höwedes .

Za ostanak su HSV-u potrebna sva tri boda, a i u tom će slučaju iščekivati rezultate preostalih pet momčadi koje se bore za ostanak. Izgledna je opcija i da momčad iz Hamburga završi na 16. mjestu koje vodi u doigravanje za ostanak u ligi. Ukoliko HSV izgubi, klub će po prvi puta u svojoj povijesti ispasti iz najbolje njemačke lige.

Derbi za ostanak, Hannover spašava samo pobjeda, Freiburgu za ostanak dovoljan i bod

Hannover i Freiburg u međusobnoj utakmici vode bitku za ostankom u Bundesligi. Iako su bodovno izjednačene, Hannover je zbog lošije gol razlike ipak u goroj poziciji. Nalaze se na 15. mjestu, a za siguran bundesligaški status im je potrebna pobjeda.

Freiburg se nalazi na jednoj poziciji iznad njih i njemu će za ostanak biti potreban i bod u ovoj utakmici.

Iako domaćin, Hannoveru to neće niti malo pomoći. Naime, Freiburg bi vrlo lako mogao iskoristiti lošu formu svojih protivnika na domaćem terenu. Freiburg pred svojim navijačima nije slavio u posljednjih osam domaćih utakmica, a u posljednje su tri utakmice u ligi uzeli po bod. 

Hannoveru nedostaje suspendirani Hiroki Sakai, te ozlijeđeni Hoffmann, Miller, Pander, dok će Freiburgu nedostajati Daehli i Sorg.

Augsburg bježi od Dortmunda i pokušava spasiti Europu kod gostoljubive Borussije M'gladbach

Borussia M'gladbach je osigurala svoje mjesto u Ligi prvaka za sljedeću sezonu, a u goste im stiže Augsburg će pokušati uzeti bod i njime se zacementirati na šestoj poziciji, posljednjoj koja vodi u Europu.

Borussia može iskoristiti priliku i preskočiti Wolfsburg na drugom mjestu. No za njih osim toga ova utakmica i nema preveliko značenje. Puno je bitnija Augsburgu kojem za vratom puše Borussia Dortmund. Ukoliko Augsburg izgubi, a Borussia D. pobijedi u svojoj utakmici posljednjeg kola Kloppovi će momci u Europu zahvaljujući boljoj gol razlici.

Borussia M. je dobila posljednjih devet domaćih utakmica u prvenstvu, a u posljednje je četiri utakmice nakon poluvremena imala remi, a po isteku 90 minuta pobjedu na svojoj strani. U šest od posljednjih sedam susreta pred svojim navijačima nisu primili pogodak.

Raspucani Stuttgart i posljednji Paderborn u borbi za ostanak

Paderborn i Stuttgart vode neizvjesnu borbu za ostanak. Iako drži posljednju poziciju, Paderbornu ostaju male šanse za ostankom u ligi ukoliko pobijedi Stuttgart, a HSV ne uspije pobijediti Schalke. U tom bi slučaju skočili na 16. poziciju koja vodi u doigravanje za prvu ligu.

Stuttgart je u nešto boljoj poziciji pa u slučaju pobjede osigurava ostanak u ligi. No ako izgubi sigurno ispada u drugu ligu. Neće im biti jednostavno na subotnjem gostovanju jer su izgubili u posljednja četiri gostujuća susreta . No Paderborn je daleko od idealnog domaćina. Uspjeli su pobijediti samo jednom od posljednjih deset domaćih utakmica.

Zanimljiv je i podatak da je Stuttgart u posljednje četiri Bundesligaške utakmice zabijao barem po dva pogotka u svakoj utakmici, dok su na posljednja četiri gostovanja primali po najmanje dva pogotka.

Učitaj još novosti