26. 05. 2015 - 16:53
Crni niz Lige prvaka dug pet godina: Da li će Allegri ili...
907
Shares
Crni niz Lige prvaka dug pet godina: Da li će Allegri ili Enrique prekinuti sivilo?

Osvojiš titulu i više nisi trener

Crni niz Lige prvaka dug pet godina: Da li će Allegri ili Enrique prekinuti sivilo?

K. D.
26. 05. 2015 - 16:53
0
Shares

Hoće li Luis Enrique ili Massimiliano Allegri zaustaviti ovaj čudni niz?

Liga prvaka je najprestižnije klupsko takmičenje i svaki trener bi želio u svojoj biografiji imati ovaj naslov, ali on je u posljednjih pet godina donio i nevjerojatnu statistiku – niti jedan trener godinu dana poslije nije bio na klupi kluba s kojim se popeo na krov Europe, piše Germanijak.

Niz je jučer nastavio Carlo Ancelotti koji je dobio otkaz u Realu tačno jednu godinu i jedan dan nakon što je 'Kraljevskom klubu' donio 'Decimu' u srazu s Atleticom.

Godinu dana ranije prvakom Europe je postao Juup Heynckes, ali je on već ranije najavio umirovljenje pa je to i učinio mjesec dana nakon pobjede nad Borussijom.

Bayern je 2012. u finalu poražen od Chelseaja kojeg je vodio Roberto Di Matteo koji je smijenjen 4 mjeseca nakon toga. Godinu ranije je prvakom Europe postala Guardiolina Barcelona, a španski trener je otišao iz kluba 11 mjeseci nakon finala.

Niz je otpočeo Jose Mourinho koji je 2010. osvojio naslov s Interom i tek šest dana nakon toga objavio kako odlazi u Real. Posljednji trener koji je zadržao svoju poziciju godinu dana nakon osvajanja Lige prvaka je Guardiola koji je s Barcelonom to napravio i 2009.

Učitaj još novosti