29. 05. 2015 - 20:55
Dortmund prihvatio ponudu Bayerna za Gundogana?
907
Shares
Dortmund prihvatio ponudu Bayerna za Gundogana?

Jan Åge Fjørtoft

Dortmund prihvatio ponudu Bayerna za Gundogana?

29. 05. 2015 - 20:55
0
Shares

Prije nekoliko dana pojavila se vijest da je vezista Dortmunda Ilkay Gundogan sve završio oko prelaska u Barcelonu, ali današnje informacije uticajnog "twitteraša" i jednog od najpoznatijih TV konsultanata i komentatora Jan Åge Fjørtofta govore drugačije. 

Nekadašnji norveški golgeter, koji se van terena "proslavio" pravim informacijama oko transfera, prije svega njemačkih klubova, napisao je da je Bayern prihvatio sve zahtjeve Milionera i da je poslao zvaničnu ponudu tešku 25.000.000 evra plus danski reprezentativac Pierre Højbjerg.

Navodno, dogovor između dva kluba je postignut, ali problem sada predstavlja sam igrač, jer potražuje više nego što Bayern želi da mu ponudi.

Gundogan je trenutno jedan od najtraženijih fudbalera u Evropi. Pored Barcelone, posljednjih dana dovodio se i u vezu sa Arsenalom, odnosno Manchester Unitedom, ali su cifre koje su se u tim slučajevima pominjale, bile manje od ove koju je naveoFjørtoft. 

Za sada je jedino izvjesno da Ilkaju ugovor ističe narednog ljeta i da on ne želi da produži saradnju sa Borussijom, što znači da će sutra odigrati posljednji meč u dresu Milionera u finalu kupa Njemačke protiv Wolfsburga. 

Učitaj još novosti