08. 06. 2015 - 10:26
Benitez uvodi novine: Ovo je nova formacija Reala!
907
Shares
Benitez uvodi novine: Ovo je nova formacija Reala!

BEJL OPET NA LIJEVOJ STRANI

Benitez uvodi novine: Ovo je nova formacija Reala!

Sportske.net
08. 06. 2015 - 10:26
0
Shares

Dolazak Rafe Beniteza na mesto trenera Real Madrida doneće određene promene u postavci tima. Hoće li Španac 'oživeti' Bejla?

Nije tajna, zbog toga je jednim delom i doveden u klub, Rafa Benitez će kao prvi zadatak imati da izvuče maksimum iz Gareta Bejla.

Momak koji je karijeru započeo kao levi bek, u Real Madridu je igrao po desnom krilu, obzirom da je leva strana terena bila rezervisana za Kristijana Ronalda.

Anćeloti je pokušavao da uklopi Velšanina, nije uspevao u toj meri u kojoj je želeo, hoće li uspeti Benitez?

Španski trener je doveden ne bi li povratio ravnotežu u svlačionici, igrače 'spustio na zemlju', njegov tim će biti dosta drugačiji od Anćelotijevog, kao i formacija koju će odabrati.

Rafin Real će igrati u formaciji 4-2-3-1, u kojoj će udarnu iglu tima činiti Kristijano Ronaldo.

To će biti i kompromis, pomirenje sa Portugalcem koji će izlaskom u sam napad dobiti priliku da bude najbliži golu i izmiri svoju glad za pogocima, koja je toliko izražena poslednjih sezona. Benzema će, nažalost, biti žrtvovan, ne bi bilo čudno ni da bude prodat tokom leta.

Iza Ronalda će po levoj strani delovati Garet Bejl, u centralnom delu kao plejmejker bi trebalo da deluje Luka Modrić, te Isko kao njegova alternativa, dok na desnom krilu možemo očekivati Hamesa Rodrigeza, koji sa uspehom pokriva sve pozicije na sredini terena.

Iza ove udarne trojke kao podršku sredini terena ćemo videti Tonija Krosa, koji će se iz defanzivne uloge transformisati kao podrška Modriću i Bejlu, od koga se očekuje da bude što bliži golu.

Tu će još biti i Lukaš Silva, koji je dobio šansu i iskoristio je prošle sezone. Brazilac je veliki talenat, doveden je da igra i nema sumnje da će se ozbiljno nametnuti rahi Benitezu.

Linija odbrane će pretpeti jednu izmenu, na poziciju desnog beka stiže Danilo iz Porta, dok će levi bek i dalje ostati Marselo.

Centar odbrane je rezervisan za Serhija Ramosa i Rafaela Varana koji će se u narednoj godini nametnuti kao prvi izbor ispred Pepea.

Golmanska pozicija je i najveći znak pitanja, sve učestalije spekulacije kazuju da će u klub stići De Hea, koji bi već u startu mogao da istisne legendarnog Ikera.

nova-formacija-kraljeva

Naravno, sve spekulacije u vezi sa ovim timom treba uzeti sa rezervom, mnogo će zavisiti od potencijalnih prodaja i kupovina.

Učitaj još novosti