17. 06. 2015 - 19:17
FK Sarajevo započeo pripreme za narednu sezonu
907
Shares
FK Sarajevo započeo pripreme za narednu sezonu

OBAVLJENA PROZIVKA

FK Sarajevo započeo pripreme za narednu sezonu

17. 06. 2015 - 19:17
0
Shares

Današnjom prozivkom i prvim treningom na glavnom terenu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase", fudbaleri Sarajeva započeli su pripreme za nadolazeće takmičarske utakmice u sklopu kvalifikacija za Ligu prvaka i utakmice u domaćim takmičenjima.

Svi prvotimci su se odazvali prozivci, a zbog učešća na humanitarnoj utakmici u Rijeci, trening je propustio Leon Benko. Također, odsutni su bili i mladi prvotimci kluba, koji su nastupali za juniorsku selekciju Akademije FK Sarajevo.

Vrijedi spomenuti da je prozivci prisustvovao i Dario Purić, koji je zbog teške povrede koljena propustio zadnji dio takmičarske sezone 2014./15. Iako njegovo zdravstveno stanje ide na bolje, još uvijek je nedovoljno dobro kako bi pored redovnih terapija mogao učestvovati u trenažnom procesu.

Prvi trening Fudbalskog kluba Sarajevo okupio je nekoliko desetina gledalaca na tribine koševskog stadiona uprkos kišovitom vremenu, koje je vladalo danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Navijači Sarajeva su velikim aplauzom pozdravili fudbalere šampiona države, nakon izlaska na travnjak.

Prvotimci bordo kluba će do kraja sedmice raditi u Sarajevu, a 21. juna otputovati će na bazične pripreme na Jahorinu, gdje će ostati do 27. ovog mjeseca, kada je zakazana i prva prijateljska utakmica, i to protiv Borca u Jelahu. Potom, igrači zajedno sa stručnim štabom i medicinskim timom otputovati će na desetodnevne pripreme u slovenski Čatež, gdje će biti odigrane još tri prijateljske utakmice.

Učitaj još novosti