13. 09. 2015 - 11:12
Nijemci ogorčeni: Bayern je na odvratan način došao do pobjede
907
Shares
Nijemci ogorčeni: Bayern je na odvratan način došao do pobjede

Nepostojeći penal

Nijemci ogorčeni: Bayern je na odvratan način došao do pobjede

13. 09. 2015 - 11:12
0
Shares

U 4. kolu Bundeslige Bayern je stigao do trijumfa preokretom protiv Augsburga, ali pobjednički pogodak Müllera u 89. minuti pao je nakon sramotno dosuđenog kaznenog udarca.

Bayern je možda najbolja ekipa u Njemačkoj i jasan favorit za osvajanje četvrte titule u nizu, s obzirom da kvalitetu koju ima u svojim redovima.

No, kad još tome pribrojimo i pomoć sudaca, Borussiji Dortmund i društvu stvarno je teško prekinuti dominaciju Bavaraca.

Njemačka je ogorčena onime što se dogodilo u subotu. Naime, pri rezultatu 1:1 u 89. minuti dosuđen je kazneni udarac nakon što se Douglas Costa zabio u braniča Foulnera unutar kaznenog prostora i zatim se odbio i pao.


Pomoćni sudac signalizirao je da se radi o prekršaju. Igrači Augsburga bili su šokirani, a trener nakon susreta ustvrdio da je njegova ekipa u Münchenu pokradena.

"Pep, u najboljem slučaju može se reći da je ovaj penal bio vic," rekao je na press konferenciji nakon susreta Markus Weinzierl, a španski trener se branio:

"Vidio sam u mom životu i jasnije situacije, ali pomoćnik je tako informirao glavnog suca. Nije mi drago što smo pobijedili nakon ovakve situacije."

Njemačku javnost iritira i veliko slavlje šaketanjem Thomasa Müllera kao da je zabio golčinu s dvadeset metara, a ne pogodak iz nepostojećeg penala. U svakom slučaju, Bayern je izgubio još malo neutralnih navijača diljem svijeta...

Učitaj još novosti