24. 10. 2015 - 22:35
Barcelona u januaru dovodi 35-godišnjeg Ricarda Oliveiru?
907
Shares
Barcelona u januaru dovodi 35-godišnjeg Ricarda Oliveiru?

IZNENAĐENJE

Barcelona u januaru dovodi 35-godišnjeg Ricarda Oliveiru?

24. 10. 2015 - 22:35
0
Shares

Barceloni je ponuđeno da u zimskom prijelaznom roku dovede 35-godišnjeg brazilskog napadača Ricarda Oliveiru, prenijeli su španski mediji.

Barcelona je u potrazi za iskusnijim napadačem koji bi mogao da zamijeni nekog iz ofanzivnog tria koji čine Lionel Messi, koji je povrijeđen, Neymar i Luis Suarez, pošto je Pedro Rodriguez ljetos napustio klub, a mladi Munir El Haddadi i Sandro Ramirez imaju problema sa formom.

Oliveira je tokom karijere nastupao za brojne klubove, među kojima su Valencia i Milan, a trenutno je član brazilskog Santosa, gdje bilježi odlične nastupe i najbolji je strijelac ekipe. 

On je u oktobru poslije osam godina nastupio za reprezentaciju Brazila na posljednjoj kvalifikacionoj utakmici protiv Venecuele i bio strijelac gola u pobjedi svog nacionalnog tima. 

Navodno bi veliku ulogu u potencijalnom transferu trebalo da ima Roberto de Asis Moreira, brat Ronaldinha, koji je Oliveirin menadžer. 

Eventualni dolazak Oliveire, španski mediji su uporedili sa prelaskom Henrika Larssona u Barcelonu prije 10 godina, kada je tada iskusan švedski napadač pomogao klubu da osvoji Ligu šampiona. 

Prva želja trenera Barcelone Luisa Enriquea je napadač Celte Manuel Nolito, ali će biti teško realizovati taj transfer s obzirom na finansijsku situaciju u kojoj je trenutno katalonski klub.

(Beta)

Učitaj još novosti