25. 11. 2015 - 22:39
United sam sebi zakomplikovao situaciju , golijada u Ukrajini...
907
Shares
United sam sebi zakomplikovao situaciju , golijada u Ukrajini i Švedskoj

GRUPE A I B

United sam sebi zakomplikovao situaciju , golijada u Ukrajini i Švedskoj

25. 11. 2015 - 22:39
0
Shares

GRUPA A

PSG je večeras u utakmici u kojoj je glavni fokus bio povratak Zlatana Ibrahimovića u svoj prvi matični klub bio veoma raspucan, a Parižani Švedsku napuštaju sa pet zabijenih golova.

Od samog početka PSG je nametnuo svoj stil igre, a već u 3. minuti Rabiot je donio prednost gostima. U 13. minuti Di Marija postiže gol za 0:2, da bi se i Zlatan Ibrahimović upisao u listu strijelaca na početku drugog poluvremena.

Do kraja susreta pogađali su Di Marija i Lucas.

U drugoj utakmici Shakhtar i Real Madrid su odgrali nevjerovatno zanimljivu utakmicu u kojoj je viđeno čak 7 golova.

Gosti su golovima Ronalda, Carvajala i Modrića stigli do prenosti od 0:4, da bi se od 77. do 88. minute golovima Teixeire i Denatinha domaća ekipa u potpunosti vratila u utakmicu.

No Ukrajinci nisu imali snage da se vrate skorz do velikog izjednačenja.

GRUPA B

Nakon dašanje pobjede Wolfsbruga u Moskvi, United je sa pobjedom mogao osigurati prolaz u drugu rundu Lige prvaka, no izabranici Louisa Van Gaala odigrali su samo 0:0 protiv PSV-a na Old Traffordu.

Iako je United većim dijelom utakmice bio bolja ekipa, oni nisu došli do pogotka, a ako u posljednjem kolu PSV bude bolji od CSKA-a, a United ne pobijedi Vukove u Njemačkoj, to bi značilo i ispadanje iz grupne faze Lige prvaka za United.

Ostale rezultate pogledajte klikom na link.

Učitaj još novosti