28. 03. 2016 - 16:40
Nedim Hadžić za Sport.ba: Dres reprezentacije je svetinja i...
907
Shares
Nedim Hadžić za Sport.ba: Dres reprezentacije je svetinja i dajem sve od sebe za BiH

NADA SE PRILICI I U BORDO DRESU

Nedim Hadžić za Sport.ba: Dres reprezentacije je svetinja i dajem sve od sebe za BiH

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
28. 03. 2016 - 16:40
0
Shares

Nedim Hadžić, član Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, potpuno neočekivano izrastao je u junaka bh. kadetske selekcije BiH koja je ostvarila historijski uspjeh - plasman na EURO. Povrede saigrača su utjecale na to da ga selektor Sakib Malkočević ipak uvrsti na spisak.

"Dobio sam naknadni poziv umjesto mog kolege Smajića iz Slobode. Pa presretan sam zbog toga, dao sam veliki doprinos u ovom historijskom plasmanu na EURO. Dres nacionalnog tima predstavlja najveći nivo u karijeri jednog fudbalera. Dres reprezentacije je za mene svetinja, uvijek se trudim da dam sve od sebe za sveti dres", kaže na početku razgovora za Sport.ba novi bh. junak, te nastavlja:

"Ponosan sam na sve momke koji su bili u Gruziji, svi su dali određeni doprinos u ovom velikom uspjehu. Tek kada odemo u Azerbejdžan bit ćemo svjesni svega, tog našeg velikog uspjeha".

Otkrio nam je i šta mu je dalo dodatni elan da dadne sve od sebe u najdražem dresu.

"Svaki igrač sanja da zaigra za reprezentaciju na nekom velikom takmičenju. Stvarno sam bio razočaran kada sam saznao da nisam na prvobitnom spisku za Gruziju, ali to mi je dalo dodatni motiv za daljnji rad", iskreno će Hadžić.

kadeti-bih

Prvi strijelac bh. kadetskog prvenstva postigao je pobjedonosni pogodak protiv Italije u drugom kolu kvalifikacija i to nakon ulaska s klupe, a onda je zabio i u porazu protiv Rusije. Ispostavilo se da su njegovi pogoci bili ključni da Zmajići odu na veliku smotru Starog kontinenta.

S njim u bh. selekciji nastupaju i četiri saigrača s Koševa. Upravo oni su mu pomogli da se odlično uklopi u ovaj kolektiv.

"Sa mnom su Veladžić, Resić, Sadiku i Mehuljić. Sa svakim imam odličan odnos, a s Resićem se najbolje slazem. To ste mogli vidjeti protiv Rusije, tačno je znao gdje se nalazim (smijeh)", rekao je Nedim Hadžić.

kadeti-bih-fks

O selektoru Malkočeviću ima samo riječi hvale.

"Mnogo savjeta dobijemo od njega prije utakmice, svaki igrač ima određene upute šta da radi i kako da se ponaša na terenu. Svaki njegov savjet nam puno pomogne tokom utakmice", kazao je mladi napadač.

Za vikend je debitovao i za prvu ekipu bordo tima u prijateljskom susretu u Tešnju.

"Volio bih da uskoro i debitujem za prvi tim u nekom službenom susretu. Nadam se da ću dobiti priliku u skorije vrijeme i sve ću učiniti da odigram što bolje u bordo dresu", poručio je Hadžić, te dodao:

"Nadam se da ću dobiti pravu priliku u prvom timu da se dokažem pred našom publikom, a kasnije da završim u nekom klubu u ligama petice, u Barcelonu bi najvise volio otići (smijeh)".


I za kraj ovog razgovora, svim bh. navijačima poručio je da i dalje podržavaju kadetsku selekciju, jer im je njihova podrška neophodna.

"Budite s nama i u Azerbejdžanu, uz vas smo jači", zaključio je Hadžić.

Učitaj još novosti